tiistai 16. lokakuuta 2012

Se räpsähti poikki

Tännää sitte alotin tuon 10 kerran polven fysioterapijan. Fysiatrinnan vissiitillä keskuteltiin aluksi rakentavassa hengessä ja oijottii Uunon harhakäsitykset ja -luulot ekaks. Sitte ruvetttii oikomaan polvija ja laiteltii anturat vasuripolven ympärille ja ei kun töpseli seinään. Hyvin sätkytteli reisilihasten paikat ja kuumotti patellan alareunan paikka. Huomenna sitte jatketaa mihin tänää jäätiin.

Sitte syöksähin muonitukseen. Miehän oon käynny soppaa hämmentämässä tuolla Kauppahallilla ku nuo virman ruokalippuhommat mäni Uunolle ylivoimaseksi ostaa. Uuno saapi joka tilipäivä pienen määrän semmosia lippuja, jotka käypi lähes jokahiseen Euroopan maahan, eikä tarvihe niijen kanssa kalkyloija tarviiko pulittaa lisäsenttejä eikä miettiä sitä käypikö ne nyt tähän vai tuohon viereiseen ravitsemuskonttoriin, vaikkakin niistäkin välistä joku vetää aina sievosen tilin. Joka paikkaan ne kuitenkin otetaan ilomielelä vastaan nuo Uunon niukat liput. Muonituksen jälkee käin rohtopuodissa pillerit noukkimassa ja nakkasin ekan nessuun. Lukasin purnukasta vielä nuo sivuvaikutukset ja niitä ei ihmisen eikä eläimenkää sen perusteella pitäs suihinsa laitella, mutta Uuno sen varmaan voipi tehä turvallisin mielin?

Kotija ku kerkisin mietiskelin mite saisin nuo fysiatrinnan kanssa sovitut likkeet kotona tehtyvä. Kättelyssä kokkeilin viritellä jotaki ikivanhaa Pilatusgummija tuohon mun penkkiin reisilihasliikkeeseen, mutta muutaman kokeilukerran jälkee se räpsähti poikki eikä hommasta mitään tullu. Sitte kasasin kaikki löytämäni ranne ja nilkkapainot vasurijalkaan isoksi köntiksi ja jo homma rupes pelittämään, että sain homman valmisteltua illan pikkusta voima-sessijota varten.

Sitte nykäsin 10 minuuttija ripijää kävelyä ja 30 minnuuttija juoksua ja 10 kävelyä ja kotia suorittelemaa tuo fysiatrinnan kanssa sovittu voimailusetti. Venymisenki vielä teen ja sitte hetekalle valvomaan.... 

2 kommenttia:

  1. Ehätin jo pelätä otsikosta johtuen, että mikähän siellä koivessa oikein poikki räpsähti! Oli kaikenmoisia kauhuskenaarioita mielessä. Pisti ainakin lukemaan...

    VastaaPoista
  2. Heh...nuo miun otsikot (sekä myös tekstitkin) on yleensä tuolta haitariosastolta lähes aina...vähän niinku iltapäivälehissä...Ei mitään hätää, mut nyt on jallat kyllä "tehneen makuset".

    VastaaPoista