torstai 11. lokakuuta 2012

Quadriceps Insertion

Senverta eilinen pikkusen liian myöhäsellä tehty 9 kilsan juoksulenkki ramo vielä aamullaki, että käänsin herätyksen myöhäsemmälle ja sitte kylkiä. Hyvin vielä ramoi koppisessijonki jälkee ja hetekalle heittäyvyin pikku hetkeksi meditoimaan, en kuitenkaan ihan nukuksiin saakka.

Sitte sipasin tunnin satuloinnin ja jäitä polveen ja vartin Vh:n vistauslaitteella ja vielä on meininki vnytellä "normisetti".

Mie oon viimepäivinä syventynny pikkuse enempi tuoho polvivaivaaniki, ja tällä hetkellä syy kyllä näyttää olevan itelleki selviö. Miten tuosta vaivasta eroon pääsis, ni se on tietenki ihan toinen juttu (jos jätetään tuo paras ja ehkä tehokkain suositelluista vaihtoehosta käyyttämättä eli LEPO). Siihe ei Uunon takkunen ja itepäinen pääkoppa oo nytte valmis (ainakaan vielä).

Tuossa tuoreemmassa hortopedin lausunnossahan ei mitään muuta vaivaan viittavaa ollu kuin maininta, että "Quadriceps Insertionissa kohonnutta signaalia". Tuo eka sanahan viittaa nelipäiseen reisilihakseen ja toinen sen kiinnityskohtaan.




Mie kattelin tuolta netistä useita juttuja ja TÄSSÄ englanninkielisessä jutussa, jossa tulehdus on Quadratic Insertionissa takoitetaan lihasten kiinityskohtaa patellan eli lumpion yläreunaan, kun tas TÄSSÄ se ilmeisesti tarkoittaa patellan ja sääriluun (Tibian) välistä jännettä.

Miulla se kipijä kohta on lumpion alapuolella ja tuo lumpion ja sääriluun välinen jänne on turvonnu ja kipijä. Viittaa visiin jonkin sortin tulehukseen myös tuon hortopedin lausunnon perusteella? Hoitoinahan siihen suositellaan seuraavaa: Lepo, jää, puristus, venytys, lämpö, reisilihasten venystys. Lääkäri sitte voipi
antaa vielä tulehusta alentavia roppeja, hierontaa ja ruutalla tunkija myös lääkitystä.

Se minnuu kyllä harmittaa, ettei suomessa ihmisijä palvelevat lääkärit ossaa senverta suomija, että ne pystysivät selvällä tai epäselvemmälläki suomen kielellä pistämää Uuno-asiakkaalle nuo lausunnot, ettei niitä tarvisi ite setviä viikkokausia ja arvailla mikäköhän on vijalla......Nytte ei sitte muu harmitakkaan, ja ei muuta ku tukka hulmuten ja kalju kiiltäen hetekalle

2 kommenttia:

  1. http://hikipedia.info/wiki/Kirurgi

    No tuosta aluksi tietoja millaisia lääkärit ovat,
    Siksi lääkärit kirjoittavat suomen ja latinan sekasotkua lisättynä usein jollain muulla kielellä, ettei kolleekatkaan saisi tietoon ettei se ollut hajullakaan diaknoosista, Potilaanhan ei asiasta saakkaan mitään tietää, ne luulee että se nostaa vain lääkärin arvostussta kun puhuu vaikeita.
    Heitä pois se hyppely, urheilupiireissä lumpion ja sääriluun välisen jänteen vauriota kutsutaan hyppääjänpolveksi.

    VastaaPoista
  2. Heh... tosi on. oon ihan samaa mieltä. Tätä omaaki polvihommaa on usijampi lääkäri setvinny, käännelly ja vatvonnu usean vuoden ajnjaksolla, mut selkeetä diagnoosia ei kukaan oo siihen vaivautunnu antamaan. Ja tässä yhteydessä painotan sanaa VAIVAUTUNNU! Selvästi näkee tuon jänteen olevan leveämpi kuin vastaavan jänteen oikijassa jalassa, ja kovassa rasituksessa se turpoaa lievästi. Ihan sama homma kun se siun akilleksen katkeeminen. Sokiakin (myös umpisokia Uuno) näki, että siun akilles oli ihan irti poikki kun sieltä väliltä puuttui jo silmin nähden noin sentin pätkä jännettä. Sitähän sitten Suomessakin taidettiin ehdotella uudelleen kipsattavksi..heh-heh, mutta et muistaakseni sitä enää antannu tehä. No mie tuon oman polveni nyt tiedän ja koitan sen mukaan edetä, mut vielä en siihen totaalilepoonrupija. Sitäkin on jo viikkojen aikoja tässä neljän vuoden sisällä kokeiltu muutamaan kertaan. No jatketaan sätkyttelyä.....Lopetan nyt viisaampana tuon jonnenjoutavan HYPPELYN......

    VastaaPoista