sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Burana-löysäilyn jälkeen

Mökillä notkuttiin toiseksi vanhimman poikani Teron kanssa koko viikonloppu. Perjantaina oli mahtavaa männä pilkkopimeessä ja mahottomassa "Esterin eritteessä" venholla saareen. Männessä Tero oli venhon keulilla ja haravoi lampulla vesistöä, ettei ketään uimareita alle jäis ku näkökyky ja ulkonäkö oli jo molemmilla nollissa ja kyyti oli melkosta haipakkaa Uunon neljäheppasella.

Perille ku likomärkinä savuttiin ja romppeet saatii mökille raijattua, Tero uhrautu, ja mäni nuoremmuuttaan liukkaalle peltikatolle ryskämään piipun ympärillä olevan tiukkasilmäsen teräsverkon puhtaaksi, jotta saatasiin ainakin tulisijaan tulet laitettua. No se homma onnistu ja saatii ittemme ja kämppä pikasesti lämpöseksi. Ja muutamien olusien jälkeen unet kalloloihin.

Sitte jo saatii hätisteltyvä Esteri etemmäksi Kivijärveltä, ja tilalle tuli mahottoman hienot syyskelit, jotka on jatkunnu tähän saakka. Mie sitte lauvantaina jo iteki sinne jo kuivahtaneelle katolle uskaltauvuin ja nakkasin sen teräsverkon sieltä piipusta irti kokonaan. Enää ei ehkä noista itikoista harmia taija tänä vuonna olla.

Lauvantaina sitte viriteltii viijen jälkee sauna tulille ja se oli ajotettu silleen, että löylyt olis valmiina auringonlaskun aikaan ja sillee homma mäniki. Harmi vaan, kun ei kummallekaan tullu mieleen kameroita sinne saunalle mukkaan ottaa ja hieno punahehkunen auringonlasku jäi ikuistamati. Uunon jakopäässä se muistikuva ei enää kauvaa nykysin pysy, eikä mikkään muukaan tähelline tai tähetön. Sitte kylvettii pitkän kaavan mukkaan ja juteltii elämän perusasijoita.

Takasin mökille ku säkkipimmeessä könyttii, oli mörskästä hävinny aurinkopaneelilla tuotettu sähkö. Mikkään katkasija ei inahtannukkaa ja kaikki sähköllä toimivat masiinat oli mykistynny ihan tottaalisesti patterihöyryratijova lukuunottamatta. No oliha sekkii tyhjää parempi. Kyntteliköt ja takka vaan tulille ja johan taas oli elämä valosampaa. Kipastii sitte vielä illan humussa ja muutenki sumussa Haitaristijen mökillä muutaman tunnin turinoissa ja sitte taas oikosilleen omalle mörskälle.

Mie sain tänää sitte tuon aurinkomasiinanki rassattua kuntoon ja taas sähkömasiinat pyörii ja Uunokin vielä. Tänää sitte tultii Kouvolaan ja Teron piti lähtijä Lieksaa kohen junakyyvillä. KiitoksiaTerolle ku isukkija käit morjestamassa. Oli mahtavata!

Kohattii myös kovakuntonen Riku Kyllönen ja vaihettii viimeviikkojen kuulumiset. Rikuhan oli SM-voiton käynny nappaamassa veteraanojen kisoissa puolikkaalla M70-sarjassa. Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Alottelin iteki tän viikon Burana-löysäilyn jälkeen kunnon kohotuskuurin helmikuun Torreviejan ja Cartagenan kisoja ajatellen. Toivosin vaan, että pystysin terveenä harjottelemaan ja sitä samma toivon myös muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti