maanantai 5. lokakuuta 2015

Tissiliivijen testi


Viikon pitemmän lenkin vaihtoehot oli tehä lenkki tänää tai huomenna. Molemmille päiville oli luvassa 30 asteen lämpötiloja, ja valitsin tän päivän tuon homman tekoon. Samalla oli mahollista tehä Doloresin iltakisaki huomijoiden Uunon tissiliiveille testiä. Samalla testattii myös Rouva-Uunonki tissiliivijen kestävyyttä ääriolosuhteissa. Rouva-Uuno lähti pyörällä matkaan ja Uuno juosten.

Testi alotettiin lapikoimalla Pariisija pitkin La Matan luonnonpuiston suuntaan. Lompsutteluni jatku La Matan liikenneympyrän kautta Lunnonpuistelualuveen portille. Siinä portilla on vesi piste, jossa täytettiin juomanassakat ja ryypättii vettä. Kilsoja oli takana reilut 5 kipaletta.

 
Luonnonpuisto on kyllä semmonen paikka mikä Uunoo vetelee ihmeesti aina puoleensa.
 
Alkumatkasta tuli vastaan heimokansan sauvakävelyjoukkue, ja siinä meijän testiryhmän ohittaessa sauvakävelijät joku huusi, että "Uunohan se sieltä tullee". Minnuu hymyilytti ja tervehin ilosesti joukkuetta ja testi siitä jatku helteisissä merkeissä luonnonpuistelualuveen toisessa päässä olevalle näkötornille. Kilsoja oli takana 10-11 tässä vaiheessa. Nyt suoritin 10 minuutin normisatsivenyttelyt jaloille.
 
 
Sitte jatkettii takasinpäin luonnonpuistoaluveen portin vesipisteelle. Nyt viijen kilsan matka taittu 5:13 kilometrivauhilla.
 
 
Testistä oli enää vaativin reilu vitonen jälellä. Helkkaristi janotti ja aurinko ei armoo antannu, enkä mie sitä anelemaakaa ruvennu...ei ois auttannu. Pariisin viimosessa ylämäjessä piti huutaa huoltojoukkuetta pysähtymmää ja juomaa tarjoilemmaa, ku kieli oli kuivunnu toisee poskee kiinne. Juomisen jälkeen sain itteni jollaki konstilla Parriisin mäjen päälle ja reilu 2km oli alamäkkee jälellä. Sen sain vyöryttyä mörskälle. Siellä kurnutin pari litraa juomista, joka koostuu pääosin veestä ja vissystä. No tais siinä männä puol litraa Mikkeliläistäki.
 
Testin tuloksena voidaan todeta, että molempijen tissiliivit pelitti ääriolosuhteissa kiitettävästi, mutta Uunon tissiliivijen sisukset ei ihan loppuun saakka riimakuntosena pysynny. Pääsyynä lienee ollut nestehukka? No nyt sekkii on kyl jo taltutettu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti