perjantai 25. lokakuuta 2019

Nokia-lotto ja eläkkeet

Mie lähin aamulla ennen aurinkojen nousuja ja kuijen laskuja jalottelulenkille muutaman kilsan verran. Torrejonia pitkin lompsin mänemää Torre del Morolle ottelemaa kuvia, ja sitte kävelin Masa- hotellilta "suoralla suuntauksella mörskälle.

Kovasti on ollu tälle "tupapäiväksi" varatulla, ja aiotulla päivällä suhraamista vesivoimalaitoksen tehoista tuonne tuulivoimalan hyötysuhteeseen saakka. Nää kaikki oli pelkkää teoriaa, mutta käytännön työharjotuksenkin tein mörskän lämmönvaihtimelle.

Teoriat sain selvitettyy jo hyvissä ajoin, ja oli aikaa tehä kävelylenkki "kylälle" iltapäivällä. Lompsuttelin Pariisia alas, ja Rio-Röntgeniä myöten "Lokosalle" rannalle. Siintä Habaneerasia kilsan verran ja takasin Pariisille ja mörskälle, yhteensä n. 7km.

Sitte lueskelin lehtijuttuja ja notkuin netissä ja hetekalla. Tänäänhän oli ollu Taloussanomien mukkaan taas Nokia-arpajaiset. Suomalaisvirmat ei oikeen niissä pärjänny. Laskelmien oletuksena oli ilmeisesti, että kaikki "arpaliput" säily omissa lompsissaan koko päivän ajan. Solidium (Valtion sijoitusyhtiö) mänetti 227 miljoonaa euroo, Varma 82 miljoonaa euroo, ja Ilmarinen 66 miljoonaa euroo näissä arpajaisissa, ja samat arpajaiset jatku myös tänään, ja ilmeisesti tuli lisää muutama "milli" negatiivista tuottoa.

Mitenköhä ens kuukauven eläkkeijen maksuille nyt käypi, ja koko Suomen Valtijolle? Pohiskelee Uuno hikikarpalot ottalla, mutta naurun virnistys naamalla....tääl on lämmintä ja lokosaa siintä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti