maanantai 25. tammikuuta 2016

27a Mitja Marato Internacional Vila de Santa Pola. 24.01.2016

Kuva otettu juoksun jälkeen "kohtauspaikalla" suihkulähteellä. Kuva: Jorma.

Eilen oli sitte tuo Santa Polan puolikas. Olin ennakkoon ajetellu ottavani homman vähän löysemmin, mutta aamulla tekemäni parin kilsan kävely/VL - hölkkäilyn tuntemukset oli suotuisat ja kisatennarit vaihoin vähän keykäsempiin ja paijanki hihattomaan malliin.

Sitte jo lähettii hyvissä ajoin Jorman ja Hannen kyyvillä kohti Santa Pollaa. Autoja ei nytkään saatu oikeen liki lähtöaluvetta ku kansaa ja miliisijoukkuveita oli kaikki tiet täysi. Ei auttannu anelut ja autot oli jätettävä kilsan päähän. Sitte sovittii viimeset sotasuunnitelmat auton avaimien suhteen. Toissavuotinen kokemus kisan jälkeisen kylmäkuoleman niukka välttäminen ja kuolonkankeena vesisatteessa hölkkäily oli vielä hyvässä muistissa huonompimuistisillakin.

Keli oli ihan ok +15 ja lähes tuuleton auringonpaiste. Verryttelyn sain tehtyy normaalisti ja omaan lähtökarsinaan mänin ajoissa ja varasin oman paikkani ihan "narulta". Karsinoitahan oli kaikkijaan neljä: Kuuma ryhmä (25juoksijaa), oranssi (650juoksijaa), sininen (1400juoksijaa) ja viimesessä kaikki loput. Alkupään karsinoihin änkesi ennen lähtöö kyllä sakijasti ylimäärästä porukkaa.

Hirveesti oli pelejä ja desejä ilmassa ennen lähtöö ja kuuluttaja yritti kurkku suorana saaha jo muutenki ylläällä olevaa lähtötunnelmaa vieläki ylemmäs.

Sitte vejettii karsinoijen narut välistä pois ja koko 8000 juoksijan ryhmä rynnisti yhtenäiseksi ryhmäksi. Lähtölaukauksen erottaminen muista laukauksista on aina toivotonta ja iteki tössin ajanoton alotuksen. Omasta mielestäni painoin alotuksen ryhmän toisesta liikahuksesta eli n.15 s liian aikasin, verrattuna kuulemiini laukauksiin, mutta tulosten valossa olin ollu saman verran myöhässä?

Sitte lähettii matkaan hitaasti mutta varmasti. Eka kilsa oli n.50s hitaampi ku miun oma tavotevauhti 4:35. Onneksi en sitä kiinni yrittänny kuroa, vaan yritin juosta tasasesti. Kasin kohilla tosin mäni vähän laukalle ku oltiin maalin ja suurimman kannustuksen kohilla.

16 kilsan kohalla alko sitte vähäsen hiipumaan ja sitte ku käännyttii rantabaanalle ja kirkkaaseen auringonpaahteeseen loppu mäni aikalailla väsyneen kääkän hoiperteluksi ja viimonen kilsa oli hitain 4:57 ja keskivauhti tipahti arvoon 4:38.

Kilsoja kerty 21,389 keskivauhti 4:38 ja virallinen aika 1:39:17. Sijotus oli 18 kuuskymppisten ukkojen sarjassa, jossa maaliin saakka pääsi 113 käppänää.

Taso oli kova kautta linjan johtuen siitä, että kisa oli samalla Espanjan mestaruuskilpailu. Kämppis-Olan lokisivuilta löytyy kisan tasova koskeva tarkempi analyysi.

Yhen huonosti nukutun yön ja väliaikojen tarkastelun jälkeen oon kuitenki tyytyväine juoksuuni ja aika on kunnon mukanen. Henkisijä enkä vyysisijäkään vaurijoita nyt kehtaa käyvä tässä luettelemaan.


Caffin mitalisaldo ei tällä kertaa lissääntynny. Hyvin juossut Olli oli likkeellä ollen neljäs alta 1.30 ajalla ja Hanne myös neljäs sarjassaan. Marjan jalka ei kestänny juoksuu ja hyvä, että ei väkisin juossu vaan jätti 6km:n kohilla kisan. Tarja ja Heli tuli lähellä Uunoo maaliin. Jyrki joutu lähellä olleen leikkuulavettioperaatijon jälkeen ottamaan kisan löysemmin. Mikko juoksi ihan ok suorituksella kisan.


Takatullessa käytii La Marinassa kahvittelemassa jo tutuksi tulleessa kuppilassa, niinku eilenki.

Illalla väsähtänny ja vähävoimane "voimakaksikko" skippasi yhteimuonitustillaisuuven. Pitkin hampain ja hampaat irvessä kuitenki vääntäyvyttii illalla kävelylenkille kylälle....sieltä sitte iltakahvin jälkeen ajoissa hetekalle viettämään kisanjälkeistä "liskojen" yötä.

Mahtavan mukava oli kuitenki mukana saaha taas olla kaikesta väsymisestä huolimatta!

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

  1. Saako siellä ottaa numerolaput muistoksi?

    VastaaPoista
  2. Eihän niitä mihinkää palautella...paperisija lappuja...heh...eppäilet rikkikuvvaa vissiin ku muilla ei numeroita näy.

    VastaaPoista