sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Finlandia Marathon/SM-maraton, Jyväskylä. Tulokset, kuvia



Mie eilen Sitte lähin puolen seiskan maissa Jyväskylää kohen. Jo viijen minuutin ajon jälkee olin saannu kaajettuu puolet yhestä juomapullostani repsikan penkille ja osan reppuuni.....voi perhana, tää ei tulevalle päivälle hyvää lupaa, siinä mietiskelin märkää istuinta ja reppua kuivaillessa.

Perillä Sitte hevone lailliseen pilttuuseen ja Graniittiluolalta numeroijen hakuun. Siellä tuli Sitte Jyväskylän juoksijoita, ja rupateltii tovi ku aikaa oli rapijasti. Pojat oli täyvelle lähössä.

Kelihän oli +19 ja tuulta 2m/s klo 15 aikoihin ja auriko paisteli lähes pilvettömältä taivaalta.

Kateltii Silanderin Pentin kanssa Sitte SM-maratoonin ja kympin lähtöjä ja välillä käytii ryystämässä ponsoroituja kahveja ja muita juomia, ku tinareita niihin ei omista lompsista nyt tarvittu.

Sitte piti raihnaukon välillä männä hevoselle ja nostella jo ennen kisaa väsähtäneet ketarat kattoon ja leppuuttaa muutenki runkoo.

Sitte jo päästii myöki matkaan, ja ekat pari kilsaa mäni sillee ko olin ajatelluki eli sillan ylityksen jälkee 4:23 keskivauhtia. Sitte alko mänemää TAAS vähäsen laukalle ja jossaki kolmentoista kohilla 4:19 lukemia vilahteli omassa kellossa. No Sitte rupea hidastumaa pikkasen, mut 15 kohilla eessä oli mies, joka ois saattannu takaa arvioden olla samassaki sarjassa miun kanssa. Sitä yritin kiinne vielä viimesillä voimanrippeillä ja sainki.

Ennen viimestä juomapaikkaa olevissa pikku alamäissä Sitte ennää ei hermo pitänny peesissä ja annoin rullata ohitte. Viimene pikku ylämäki konttailtiin jo komijasti alle etanoijen vauhin ja lopussa 500m ennen aiemmin ohittamani kaveri mäni ohi ja Uunolla oli siinä vaiheessa jauhot suussa ja vellit housuissa. No Se kaveri ei Uunon sarjassa kuitenkaa ollu, vaan viiskymppisissä.

Uunon rypistys riitti nyt aikaan 1:33:59 ja M60-sarjan voittoon, ku ripijämpikinttusia ei nyt paikalla ollu. Jalat ja erityisesti reidet ei ihan ehkä ollu viikontakasesta täyvelleen palautunnu, mut mukava päätös Perslantijan kauvelle.

Ekan ja Heltsun kanssa muutaman sanasen lakanan alla kerkisin vaihtaa. Ekalla ollu vaikeuksia, mut kuntoutumaan päin. Toivottavasti nähhää siellä etelämpänä...

Jari Lahdella oli positiivinen selitys tuolle liijan kovalle alkuvauhille: Alussa kannattaa mennä kovaa ku aina lopussa kuitenki vauhti hidastuu...heh. Paikkansa pitää. Kiitos kovasti kannustuksesta, joka autto hyvin.

SM-maratonin voitti Miika Takala. Naisten SM meni Elina Lindgrenille. RDS:n Anni Hemminki kakkonen ja RDS:n Elli Hemminki 6.

Kari Lehkonen voitti sarjansa omalla ennätysajalla. Pentti Silander voitti myös sarjansa M65 puolikkaalla. Markku joutu täl kertaa keskeyttämää täyden maran. Virmalaisen Pena miun sarjassa kolmantena ja Uuno edelleen kahvit Penalle "pystyssä".

Kiitos Jyväskylään ja onnee menestyneille. Järjestelyt hoijettii esimerkillisesti, mut tuo osanottomaksu on jo kipurajalla. Osanottajia ennätysmäärä, yli kolme tonnia.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.
Uunon kuvia TÄÄLTÄ.






4 kommenttia:

  1. Parasta ei ole voitto vaan ylivoimainen voitto :-)
    Onnea voitosta!

    VastaaPoista
  2. No jooo, ei nyt ollu nopijat mukana.....jatkettaa kuitenki myöki.

    VastaaPoista
  3. Kovasti onnea. Tätä pitää juhlia ensi kesänä... T:Faniosaston kärkimies Pate

    VastaaPoista
  4. Eipä tuossa aihetta juhlaan Viel ole, mut voiha sitä kinkerit pittää ilman erityisempää aihettaki? Hitto ku kenkuttaa sinne palmujen alle varjoon lähtijä. Paljo mukavampi varmaan ois "työmaakopissa" kiroilla ja itkeskellä iteksee.....heh 😉

    VastaaPoista