tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ratsastuskonttorilla

Uunon elohan on ollu välillä melkomoista ontumista. Välillä on repsahtannu henkinen osasto ja välillä fyysinen, ja joskus molemmat samalla kertaa, tosin onneksi harvemmin.

Justiisa ku tuntuu, että nyt saapi molemmat eellämainitut osastot kuntoo samanaikasesti, ni eiköhän heti toinen repsaha sijoiltansa ihan lintalleen.

Osasyy Uunon latvuston karvapeitteen harvenemiseen on varmasti tuolla pihalla tähän suuntaan irvistelevällä ruunalla. Nythän on taas Se aika vuodesta ku sitä pitää käytellä RATSASTUSKONTTORILLA ratsumestarin arvioitavana.

Miullahan lomalaisella pikku aamuliikunnan jälkee oli aikomus ruuna käyttää siellä konttorilla ku tuntu, että kaikki hommat oli ruunalla kondiksessa.

Siitä Sitte kahvittelun jälkee lähin hiljalleen ratsastelemaa Kuusaallepäin kohen miun valihtemaa maneesia. Kouvolan maneesin mie jätin nytki suosijolla väliin ku ne jokune vuos Sitte rupes siellä kääkkää syyttä- suotta sinuttelemaa ja syyttelemää Uunoo tuon epsilon- vai oliko Se lamda-anturin merkkivalon kuittaamisesta.

Konihan puolenkytä kertaa sammahteli ratsastuksen aikana, mut annoin sen kummiski nelistää kohen maneesia.

Sitte Se taas Uunolle temput teki ja viimetipassa lähes maneesin pihassa sytytti sen samasen epsilon-anturin merkkivalon....ei auttannu Uunon muuta ku päästellä pitkät pierut kirosanojen säestämänä ja kääntää konin turpa maneesin pihalla kohen Kouvolaa....

Että semmonen ratsastuskonttorilla piipahtaminen tällä kertaa....no rahat ainaki säästy.

2 kommenttia:

  1. Voi hemmetti että ratsu osaa reistata pahaan aikaan. Oikeen pitää Paukun purra alahuulta, ettei itku tirahda. Tulee mieleen vanha Punasulka-sarjakuva, jossa intiaanipäällikön kopukka oikutteli kanssa jatkuvasti, Vanha Erikeeper nimeltään. Mistä lie moinen enteellinen nimi. Oliskohan se viimeinkin aika vaihtaa Uunonkin kuumaverinen Uralinratsastaja johonkin viileämpiveriseen. Ei välttämättä kannata ihan tuoretta, mutta jonkun valmiiksi kesyttämä kannattaisi panna harkintaan. Ja likan kouluarpajaiset on huomenna, eivät jostain syystä olleet kiinnostuneet siitä palkintomielessä. Eivätkä muutenkaan.
    Koitahan pärjäillä, terveisin Pate.

    VastaaPoista
  2. Joo, jos ruunan lihoiksi laittasi, saishan siitä senverran EHKÄ euroja, että Sais uuvet lenkkitossut....heh, Uunohan on perinteisesti aina hingunnu noijen peltielukoijen perään. Moni selväjärkine ois jo luopunnu ruunasta aikoja sitten, mut kesällä mie vielä sitä tarvihen ja onhan sillä ratsastelu aina aika "jännää"...sinne myös pärjäilemisijä.

    VastaaPoista