lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ijänikune riesa

Eiline Uunon ripijävauhtisempi jalkojen ees-taas-liikuttelu oli vetänny kaiken voiman jaloista ja tilalle oli tullu armoton vetelyys. Niin oli vetelää ku vehnän leikkuussa....

Kyllä mie muutamijen La Matan lankkuloijen päällä käin tallomassa, mut suurimman osan tallomisesta suoritin kävelemällä.

Kelijä ei kuitenkaa moittimaan voi käyvä. Lämmintä parikytä ja rapijat ja pollan ja Uunon välissä ei ollu minkäänlaisija pilivimuodostelmija eikä muunkaanlaisija usvija.

Huomennahan pitäs joutaa sinne Benijofarin pikataipaleelle kipittelemää.

Pikkusen alkaa kyllä jo kurkkuva kuristamaa se ens viikon jäihin sukellus, vaikka työmurheet ei niskoja kyömyyn vetelekään enää. Uunon IJÄNIKUNE RIESA, se hevospeli, on kuuleman mukkaan ottannu nokkiisa tästä miun neljäviikkosesta, ja on jämähtänny niille sijoillensa, eikä oo roskiksen tyhjentäjän suostutteluista huolimatta hievahtannu mihinkään, eikä ees ääntä ennää päästänny.

Virallinen virkavaltaa edustava taho oli jo lähestynny särkyneen pyörän karjatilan omistajaa ukaasin muodossa, jonka sisätö oli semmonen, että hepan pitäs johonki suuntaa ripijästi liikahtaa taikka "karjatilan" jätehuolto keskeytetään ja tullee rapsut ja raippoja.

Taijan pistellä koko hevosen lihoiksi. Nykysinhä niitäki lihoja sekotellaa joka paikkaan muijen muonijen joukkoon. Oisha siitäki elukasta sitte ees jotaki hyötyvä.

2 kommenttia:

  1. Terve Uuno.
    Tyttären luokkaretkeen tarvitaan kauhiasti rahaa, joten ovat ajatellet myyjäisten oheen arpajaisia. Minultakin kyselivät arpajaispalkintoja, joten uskallanko luvata kopukkasi arpajaispalkinnoksi? Monesti nimittäin pikkupoikana muistelen torilla olleen arpajaisia, joiden pääpalkinnoksi mainostivat autoa. Ja muistaakseni juuri samanmerkkisten koslien konepelliltä myivät näitä lippusiaan. Joskus niitä ostettiinkin, muttei valitettavasti sattunut kohdalle. Mietippä asiaa, kun kerran lihoiksi sen meinaat laittaa. Ja minunkin täytyy varmaan kysyä koululta ensin... Muuten on ollut mukava lukea tiiviiseen tahtiin päivittyvää plokiasi. Mukavaa että menee mukavasti. Täällä Pate lähtee huomenna lapiointiin viikon talviloman jälkeen. Arvaa maistuuko?

    VastaaPoista
  2. Joo, oisko tuosta sontaläjästä ees semmoseen hommaan? Autoksiha sitä ei saa kirvesvarrella eikä ees rautalangallakkaan väännettyä...paska juttu ja samanmoine koko keksintö.

    Todennäkösesti lapijointi ei maistu, mutta suussa ihan varmasti ite lapijointituote....heh....koittakaa kuitenki siellä kärvistellä ja pysytellä jotenki tolkuissanne...myö käyvää kahvinkeittoon ja huomenissa lähikyllään pikamatkan kilpakävelyyn.

    VastaaPoista