perjantai 13. maaliskuuta 2020

Maaliman lopun meininki

Aamunen lenkkikuva.

Käin toissailtana vähän myöhemnin kaupoilla tuossa tien toisella puolella. Porukkaa oli kovasti, ja ihmettelin kyllä, ku lehmänlihatiski oli tyhjä. Mieli ois tehnny tekasta lihapulleroita nälän taltuttamiseksi, mutta ei onnistunnu. Kananlihatiskillä oli muutama köntti vielä, ja mie tarrasin kiinne.

Tänää sitte mänin puolenpäivän aikoihin samaseen paikkaan viikonlopun muonatäydennystä yrittelemään. Ihan sama homma. Henkilökunta mätti hikipäissään taavaroita hyllyille, ja suuri ihmismassa niitä repi sieltä koreihinsa. En saannu nytkään sitä "vacunoo", ja kanankiveksetki oli kaikki loppu.

Kyllä se taitaa olla tuo Karuna, mikä tuota ostohalua on lisänny. Uunon lokiikka ei kyl nyt ihan ylety tuohon "läskien" ja "kivesten" hamsterointiin. Pelätäänkö, että virus iskee ensin lehmiin, sikoihin ja kanoihin, ja sitte vasta ihmispolosiin?

Telkkarissa näytettii eilen videonpätkä Australiasta, jos viimesetä sontapaperirullasta taisteltiin puotissa lähes verissäpäin. Tiukanpuoleiseksi näyttää homma mänevän.

No kyllä mie toisaalta ymmärrän ihmisten huolen...täällä Espanjassa nyt 4200 tartuntaa, joista 124 paremmilla juoksumailla. Ens viikolla "kymppitonni" rikkoutuu helposti?

Mie kuitenki hetkautan itteni kohta hetekalle.

2 kommenttia:

  1. Niinkö se kävi uunollekkin kun köyhäntalon hevoselle, "Ei ole enää hevosille heiniä
    jyrsivät tallin seiniä".
    Sama meno täälläkin, mutta kun olen kaupasta patongin pätkän käynyt hakemassa, hyvin tulee kassajonossa ja leipätiskillä tilaa kun vähän yskäsee, ja sanoo oli hyvät ilmat tuolla Wuhanissa, justiin viiko sitten tulin,ja vähän tummempi naamanvärikin auttaa.
    Lopettakaa siellä turha reenaus, Suomessakin kaikki kisat on peruttu vähintäänkin toukokuun loppuun asti.

    VastaaPoista
  2. Joopa, niin näytti käyvän. Nyt jo keskustellaan "hätätilasta", jollon kaikki paikat kauppoja ja apteekkeja lukuunottamatta olis kiinne ym. rajotuksia. Kestäsi 15päivää...ja rajoittaisi kaduillakin liikkumista. Ei liene vielä kuitenkaan voimassa, mutta kohta on. Nyt yhteensä 5200 tartuntaa, ja 133 kuollutta.

    VastaaPoista