perjantai 20. helmikuuta 2015

Uuno ja muovipussi

 
 
Mie oon tuossa välillä yrittänny ajatella muun joutavan lomassa. Tulokset siinä hommassa on ollu toivottomat, niinku jo ennakkoon voi Uunolta oootellaki.

Perslantijan kauppijashan on sanonnu, että asijakkaan etu on etusijalla. Nyt kuitenki kauppijaalle oli tullu laskuvirhe ja se laski hintaa ku huomas virheen ja sen, että tuli kynittyvä liikaa tineroita asiakkaalta. Harmi homma asijakkaan kannalta, että virhe huomattiin vasta vuoskymmenijen jälkeen, kun laskuvirheestä ei jälkikätteen saa palautusta.

Muovipussin hintaa ei kuitenkaa liene laskettu? Kauppijaan kannattasi tulla täältä hakemaan muovipussinsa. Täällä se maksaa 5 senttijä. Eli yhellä "metrillä" saapi 20 muovipussia. Perslantijassa ei juuri kahta-kolmee enempää.

Luulisin, että Perslantijassa, eikä täälläkään mitkään pikku nyrkkipajat pusseja kudo, vaan ne tekkee joku suurempikokonen vekotin, jossa työvoimakustannukset ei oo olennaine tekijä? Joku nyt Uunon laskelmissa mättää....mie jatkan miettimistä...

2 kommenttia:

  1. Pitääpä sedän selittää. Kaikki muovipussit päätyvät lopulta ympäristösaasteeksi, mitä vähemmän uusia pusseja otetaan käyttöön sitä vähemmän saastetta. Mitä kalliimpi pussi on sitä vähemmän uusia pusseja. So. Taimaassa pussit ilmaisia, niitäpä joka ojanpohja pullollaan, luulisin että Epsanjan ojissakin niitä löytyy kun vain pari tuumaa maksavat.

    VastaaPoista
  2. Tottahan sie haastelet joka sanalla. Miulla oli laaja-alasempi ajatus tuossa kirjaillessa. Aattelin myös tuota pussin sisältöö eli muonaa yleensä. Mäneehän seki saasteeksi eli peellä alkavaksi. Sen hinnan korotukset (jos se korotus tai ylihinta koskee laaja-alasesti koko ruokatavaroita ei sillon hillitse kaupantekoo, ku ihmisen ja uunojenki on jokatapauksessa syötävä. Täällä on varmaan koiranruoka ilmasta, kun kiharaa on metritolkulla usijassa paikassa....pitäs vissiin yritellä jaksaa kavuta jo hetekalle....terveisii koko korsulle!

    VastaaPoista