lauantai 18. tammikuuta 2014

Viimesen päivän viritys

Uuno tämän aamusessa kananjalkaliemen valmistuksessa. Tekniikkana tässä käytössä itsevalmistustekniikka...

Mörskällä suoritettujen lukuisijen lisätutkimusten jälkeen päätettiin pikkusen valottaa salaisena pidettyjä kananjalkaliemen valmistustekniikoita. Tässä esitetään vain kaksi tekniikkaa ylimalkaisesti. Yksityiskohtaisempija ohjeita saa tutkimukseen osallistuneilta henkilöiltä.

Avustajan käyttö -tekniikka:

Paras valmistustekniikka on käyttää erillistä avastajaa. Tässä tekniikassa avustajalta vaadittuja ominaisuuksia ovat eritoten huono hajuaisti, sekä erittäin huono näköaisti, sekä voimassa oleva tulityökortti.

Nämä vaatimukset täyttyvät yleensä ihmiseläimen myöhemmässä taantumavaiheessa, sen ollessa yli 60 vuotijas.

Tässä tekniikassa liemen alkulämmituksen hoitaa avustaja, ja liemen nauttija pyritään pitämään erillään valmistushuoneesta erillisessä ns. Hajueristyshuoneessa.

Jos ei ole käytettävissä hajueristyshuonetta, voidaan eristyshuoneena käyttää myös jotakin runsashajuista huonetta. Kaupunkiasunnoissa paras paikka on WC, mieluiten juuri "kiekuroinnin" jälkeen, jolloin siellä vallitsee parhaat hajuefektit. Maaseudulla parhaita paikkoja ovat sikalat, navetat, kettutarhat ja hätätilassa kyseeseen tulevat myös kanalat.

Avustajankäyttötekniikassa avustaja toimii kuten Itsevalmistustekniikassa liemen valmistaja.

Itsevalmistus-tekniikka:

Tässä tekniikassa ei ole saatavilla huonoilla haju- ja näköaisteilla varustettua ihmisolioa, vaan liemen valmistuksen hoitaa kokonaan liemen nauttija.

Ehdottomia lisävarusteita ovat pyykkipoika ja läpinäkymätön, tiivis ja tarpeeksi pitkä vaate tms. Jolla saadaan peitettyä valmistajan silmät. Pyykkipojalla suljetaan sieraimet, ja varmistetaan pyykkipojan pitävyys puhalluskokeella.

Kaikki valmistuksessa käytetty materiaali, työkalut ja valmistusaineet tulee olla käsikopelolla helposti saatavilla ja oikeilla paikoillaan, koska valmistus suoritetaan täysin sokkona ja hajuelin, eli nokka tukittuna.

Molempien tekniikoiden haittoina voidaan pitää sitä, että etenkin asutulla seudulla on varauduttava virkavallan (poliisi ja palolaitos), sekä lääkintähenkilöstön (ambulanssimiehet ja sairaanhoitohenkilöstö) aiheettomaan ja joskus myös aiheelliseenkin vierailuun.

Molemmissa tekniikoissa käytettävästä sokkotyöskentelystä aiheutuu suuri palovamman vaara. Unohtaa ei myös sovi suurta palovaaraa, joten sammutin on oltava myös valmistuspaikan välittämässä läheisyydessä ja on noudatettava muitakin tulitöiltä vaadittuja vaatimuksia.

Näillä suuresti yksinkertaistetuilla ohjeilla kyllä saattaa alkuun ja ehkä loppuunkin päästä.....Nyt ei muuta kun kaikki innolla tankkailemaan ja valmistamaan tuota mainijota ihmejuomaa.....kylä nyt lähtee....(ainakin takalauvotuksesta)....

2 kommenttia:

  1. Hyvät ohjeet. Saatanpa kokkailla viikonloppuna kun on vaimon kanssa laatuaikaa. Mistä tuota alkuainetta saa? Mahtaako Lipin hyllystä löytyä? Kyselee Paukku.

    VastaaPoista
  2. Ohjeet on pintapuoliset ja erittäin yksinkertaistetut...ehottomasti kannatta yltiöpäisen ja kokeilunhaluisen kokeilla ja samalla tulee testattua avioliiton pohjan pitävyys. Ainetta ei saa muuten kun valmistajalta tilaamalla tai osallistumalla Torreviejan lähikylien juoksukisoihin. Joko ens viikon kisoihin teijät ilmotetaan? Kisat La Ajorrassa ja siinä juostaan jonnekin vuorelle, ja matka 10,8km jyrkkää ylämäkeä. Helpoiten pääsee Alicanteen Helsingistä Norwegianilla nykyisin. Mikko hoitanee ilmotukset ja kuletuksen. Taksikhyti alle 50, linja-auto alta 10€... Jos päätätte tilata, laitan tähän linkin: http://www.caldoaneto.com/......oikea pönikkä on tuo kaikkein vasemmanpuoleisin. T. Uuno

    VastaaPoista