keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mustat hanskat, kommandopipo ja sorkkarauta

Tännää jatkettii kuoppasesti alkanutta ammattijuoksijan uraa eilen keskeytyneellä palkkijorahojen metästyksellä.

Nyt oli vuorossa Torreviejan Sabadell-pankki, johon tehtiin shekinlunastus yritys. Tulokset oli jälleen ohkaset.

Aamullahan tunti passailtiin lähtöä , mutta sitte ku isompi vesipaiste hellitti lähettii taas lompsimaan kohen keskustan pankkiholveja.

Siellähän oli vaan muutama asiakas, mutta käytössä oli kuitenkin vuorolappu automaatti. Uuno survo muutaman kerran nappuloita, ja Johan Kone mäni jumiin, eikä sieltä tullu ulos ku kapiaa ja lakananvalkijaa kuittipaperija. Siihe jätin suosijolla vuoronumeron metästyksen.

Sittehän jo tuliki meijän vuoro, ja Uuno vetasi kympin sekin tiskiin ja mairijan virneen naamalleen ja tokasi lähes virheettömällä epsanjankielellä, jotta ollaa suomalaisija ammattijuoksijoita, ja voisittako työ tän sekin vaihtaa riihikuivaksi...."Podría cambiar este cheque en dinero en efectivo"?

Virkailija otti sekin käsiinsä ja sitä käänteli, ja tuumasi ensin, että kyllähän Se passaa, mutta Sitte sano, että hommasta mänee 3€:n comissijointimaksu. Kalkyylasin, että kymppi kutistuu nyt jo vaivaseksi 7€:ksi.

Pijettiin pikku pikaneuvottelu Olan kanssa, ja tuumailtii, että kyllähän tässä jo hintaa tälle neljälle kympille on tullu aika rapijasti, ja otetaa nyt takasi jos ees jotaki saahaa.

Myö oltii myöntyviä Sitte sekit sinne jo lunastettavaksi antamaan, mutta Sitte tyssäsi....Virkailija ilmotti, että sekit astuu voimaan vasta reilun viikon päästä.....

Sillo alko Uunoo huimata, ja piti ottaa kiinne tiskin reunasta, ku muuta jäykempää otettavaa ei tarjolla ollu. Vellit oli niin sanotusti taas housuissa, eikä auttannu ku lähtijä ammattijuoksijoijen ulos niskat kyömyssä ja tappijomieliala päällä.

Sitte vähän taas yritettii miettijä, ja tultii siihe tuloksee, että Uuno lunastaa Olalta 30€n sekin ja polkee Santa Polaan Sillon sekin laukijamispäivänä. Sillo vältytää tuolta 2x3€:n comissijointimaksulta. Olan 2,5 kuukauven loma ei nyt ihan piisaa sekin lunastamiseen, mutta vielä ei oo peruuttamisten aika....vielä saahaa irrotettua käteisvaroja muutaman tonnin verran tuon neljäkymppisen kämpille saamiseksi....

Lisävarusteina otan mukkaan mustat hanskat, kommandopipon ja sorkkarauvan....ihan vaan siltä varalta, että Sabadellin ovi ei normikonsteilla aukija....sanakirjan jätän kämpille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti