perjantai 24. tammikuuta 2014

Laki kieltää julkasemisen

Näitä makeita maisemija täällä riittää, mutta aina yhtä mukava niitä on tuijotella. Kaikkihan sen tietää, että kuva ei millonkaan näytä yhtä hienolta, kun itse maisema...

Pituutta tuli tälle "päivälle" 19 tunnin verran. Kovaa hommaa on ammattijuoksijan elämä. Kyllä Sillon aikoinaan jo kauan sitten, kun vielä työelämän "sontalaatikolla" talikkoo heiluttelin oli paljon helpompaa, ja kovasti kaduttaa, kun eläke alko niin aikasin kiinnostamaan.

Sillon talikkohommissa oli kaikki lähes aina kaheksalla tunnilla selvä. Nytte paahetaa puolille öille ihan heleposti, ja ei puhettakkaa mistään kitinöistä. Sekin vielä erityisesti harmittaa, kun en tonnija saa kulutettua lähellekkään kuukauvessa, vaikka joutusin näitä 19 tunnin "työpäivijä" tekemään joka ikinen päivä. Näillä edustus- ja iloliemijen hinnoilla dinerot ei ainakaan vähene. Maksa on ainut, johon "jatkuvalla ylityöllä" saattaa olla vaikutusta.

Työolosuhteet oli tänään mainijot. Aurinko paisteli lähes pilvettömältä taivaalta. Meillä oli Olan loman loppumisen kunnijaksi tarkotus kiertää Pedrera-järvi, ja sillee tehtiikin.

Ola sai Retun vanhukaisen lainaksi, ja mukava oli nylkytellä pyörillä kommeessa ilmassa. Välillä toppailtiin kuvia räpsimään ja Sitte taas mankeloitiin etijäpäin.

Järven toisessa päässä avautuu makijat maisemat Orihuelan suunnille. Meinattii jossakin vaiheessa käyvä vielä Bigastrossa, mutta ilmeisesti jo pikkusen retkestä rasittuneet persukset pisti senverta jo hanttiin, että luovuttii ilman suurempija väittelyitä siitä ajatuksesta.

Välillä topattii kahville Torremendossa, ja Sitte jatkettii San Miguelin ja Los Montesinosin kautta omille kylille läskijen paistoon ja riisijen keittoon. Reissulle tuli matkaa tasan 60km, aikaa tärväänty 3:20h ja materijaalitappijoiksi on laskettava ainakin yhet kippeytyneet kannikat.

Miullahan oli vasta puolessa välissä päivä. Sitte oli eessä vielä illalla edustustehtävä suomen-Ruotsalaisessa norjalaisseurueessa. Tämähän kyllä männee jo sisäpiiritiijon puolelle, ja lakikin jo semmosen julkasemisen kieltää....

Laki kieltää sisäpiiritiedon enemmän julkasemisen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti