torstai 16. toukokuuta 2013

Meinas lähtijä henki


Uunohan käkäili mökillä taas usijamman päivän. Viemärirojekti on edelleen pikkusen "vaiheessa", vaikka Fiskarsin kaivinkone ja rautakanki on heilunukki ahkerasti.

Pari uunoiluaki siellä tuli tehtyä. Ekassa MEINAS LÄHTIJÄ HENKI ja tokassa männä näkö. Ulkonäköhän on jo murjoontunnu vuoskymmenien möyhennyksessä lommoille jo aikapäivijä Sitte.

Ekassa "möhläyksessä" meinasin tukehtua sananmukasesti. Myöhän oli Litlistä ostettu alennusmyynnissä olevia häränvilleitä iso kipollinen ja Rouva-uuno oli ne esikypsentänny herkulliseksi jo kotona. Uuno ku pääs mökillä semmosen kimpaleen kimppuun, ei purukalusto kerinny nälkäsen vattan ja nielun tahtiin, ja iso kääkäle vilahti nieluun lähes jauhamattomassa kunnossa. Meinasi jäähä kurkkutorven keskivaiheille ja pirun kipijää teki ku toinen torvi sitä yritti Ales hädissään nieleksijä.....perhana ois ollu ilkijä siihe kyykähtää nälissään....

Toine kömö käi tänään ku intouvuin kalikoita halkomaan urakkavauhilla. Siinä oli pölkyllä epäkurantin malline kalikka, ja siihe ku voimalla kirveellä sihtasin, Se kimmahti Uunon ottalohkoja hipoen ja tömähti oikijaan olkapäähän....onneksi seurauksena oli vaan pitkällinen voimasana ryöppy ja urakkavauhin hijastuminen.

Onneksi oli nyt Uunolla tuurija täl kertaa. Mitenkähä pitkään sitä kestää?

2 kommenttia:

  1. Persetti kun teillä on kaunista siellä!!

    VastaaPoista
  2. Onhan siellä. Silmä ei Kyl väsy tuon auringonpaisteisen järven kytistelyyn, etenki illlalla auringonlaskun aikaan. Kesää sinnekin!

    VastaaPoista