perjantai 23. marraskuuta 2012

"Uunot"

Eilen heti töijen jälkee valmistelin herkullisen välipalan aamulla keitetystä kaurapuurosta, joka piti jättää töihi singahtaessa velä hellan päälle kattilaan, kun se oli liijan kuumaa jääkappiin nakattavaksi. Siihen jämähtäneeseen soossiin sitte heitin vettä pikkusen perään ja mikroon lämpijämään. Joskus on paremmanki makusia ja näkösijäkin Kurmeita kyllä ehkä syöty?

Sitte lahjasatulointivetimet niskoille ja vajaan tunnin lenkki Valkealan kirkolle kuuntelemaan joko Uunolle kellot soivat. Ei vieläkään? Uunon utopioissa oli kävässy myös semmone mahollisuus, että oisin kinttuja käynny tennarijen jatkeena kokkeilemassa, mutta väsymys voitti ja rötkähin hetekalle jo enne seittemää. Kirjan otin käteeni, mutta jo yhen aukijaman jälkeen heitin senkin suosijolla takasin pöyvälle ja vetelin vällyt korville ja tajun kankahille.

No siitä liijan aikasesta hetekallepanosta ei sitte oo seurauksena ku valvomiskierre ja nytte sitä syöksykierrettä koitan mahollisuuksijeni mukkaan korjailla kahvija ja kaurapuuroo keittelemällä ja näitä kirjotushommija tekelehtimällä.

Nyt tällä hetkellä näyttässi sitte siltä, että kun humpuukihommista lähen eläkkeelle tai saan kenkää, rupijan kenkätehtailijaksi. Idea sai eilen kovasti vahviketta ja vahvistusta vaikka kenkätuotannon alotuksesta on idean keksijän Paukun kansa vielä neuvottelut pahasti kesken. Materiaalitoimituksistakaan ei vielä oo tarkemmin sovittu. Tuotannossa on tarkotus hyödyntää jo olemassaolevia käytettyjä materiaaleja ja ajtuksenani on myös hakija Afrikasta pitkäkorkosta pankkilainaa ja EU:n kaatopaikalle mänevän rojun vähentämiseksi tarkotettua tukea.

Homman rahotukseen on tarkotus käytää Afrikan maista saatavia tuottoisija ja edullisesti järjestettyjä lainoja. Sieltä on jo useasti otettu yhteyttä pikasesti kasaan kyhättyihin "Uuno"-tuotteen valmistus- ja kehitystiimeihin. Tarkotus on rahotuksen järjestelykuluihin Afrikkaan lähetää heidän tileilleen heidän vaatimat rahat (n. 20000 euroa 20 euron seteleitä, jotka pitää kuulemma olla ehottomasti muovikassiin pakattuna, kantovalmiina nyyttinä) joka on ennakkoehto puol-ilmasen rahotuksen saamiseksi. Uuno laitto jo korsun ja välihousut myyntiin oman osuuven kasaan saamiseksi. Suomen rahotuslaitoksistakin on oltu tiimiin yhteydessä, eilen viimeksi, vaikkakin Paukku oli kuullun puhelun perusteella pikkusen "skeptisen" ja haluttoman olonen rahalaitoksen suuntaan Uunon kovasta kannustuksesta huolimatta.

Ite kenkiin ei ole tarkotus korkoja valmistaa ja mallikin ehkä vaatii vielä hiukan kehittelyä ennen lajemman tuotannon alottamista. Mallin prototyyppihän on jo valmistettu Uunon turvakenkään sopivaksi ja kuvan verran oli tarkotus jo tässä vaiheessa asiaa valottaa. Kengän ehottomia etuja on suureen kokoon nähden  erittäin hyvä ilmavuus ja mahoton keveys. Jos joitakin haittoja halutaan hakemalla hakea niin voisi sanoa, että malli on vielä viinitermejä käyttäen "viipyilevän laahaava". Viipyilevään laahausongelmaan on kuitenkin jo keksijän toimesta tulossa parannusta lähi päivien aikana.....Prototyyppi ei vielä oikeen ripijään jalkaan sovi, mutta on erittäin käyttökelponen hitaampijalkaselle eläke-ikäiselle tallaajalle!!!

On selvää, että Reinot ja Ainot joutaa romukoppaan ja tilalle ja jalkaan jokahine haluvaa "Uunot", joista on kovaa vauhtia tulossa tämän joulun hittituote. Tarkotus on jo ko. tuotteella rynnistää jo perhanasti ylikierroksija pyöriville joulumarkkinoille (mikäli rahotus sadaan järjestettyä ja tuotanto saadaan täyteen vauhtiin ajoissa)!

reinot

2 kommenttia:

  1. Voi että on muuten mainoskuvassa tyylikkäät. Unohdit mainita, että Uunojen muotoilussa on havaittavissa postmodernia kubismia, jolla saadaan markkinointia suunnattua maksukykyisten isokenkäisten joukkoon. Isokenkäisille varakkaille herroille, joilla on jo kaikkea, on tässä tuleva seuraavien merkkipäivien hittituote. Itse asiassa esisarjan tohvelit tullaan varustamaan yksilöllisellä numeroinnilla ja hinnoittelemaan niin, että vain todella isokenkäisellä on varaa sujauttaa vaikutusvaltainen jalkansa niihin. Kaikki on valmiiksi mietitty ja homma ei voi oikeastaan enää epäonnistua. Kunhan Afrikanlaina paukahtaa tilille, niin polkaistaan markkinointi käyntiin. Alahan siivoamaan pankkitilille tilaa, nimittäin kohta on pätäkkää tulossa. (timosoini ja kalervokummola ovat kuulemma jo kyselleet). T:yhtyekumpp.Paukku

    VastaaPoista
  2. Hienolta kuulostaa tuo tän hetken kenkätehtaan tilanne. Tyhjensin tilini ja lähetin sen parikytätonnisen sinne Afrikkaan. Pitäsi nyt sopia isommatki summat, vaikka en tiijekään tarkalleen mikä on tilini saldokatto. Nehän tarvi sen rahamäärän niiden lainojen järjestelykuluihin. Lupasivat vielä hoitaa tän korsunki myynnin ihan ilmasiksi ja anoin vapaat kädet. Markkinatkin tuntusi todella vetäviltä jo noihin ennakkokyselyihiki perustuen....
    Harmi vaan, kun ei oo niitä lainarahoja viellä näkynny, vaikka lupasivat lähettää ensimmäisen rahasatsin jo ennen kuutta ja viimestään huomenna korsusta saadut rahat.T. yhtyekumpp. Uuno

    VastaaPoista