keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Mäni "häneksi"

 




Mäni vähäse "säätämiseksi" ja "häneksi" koko tää päivän seutu tänään. Kävin aamupäivällä vihdoin irrottamassa Kankeesta sen lutona olleen eturenkaan vanteineen, ja toin tänne ylös lähempään tarkasteluun. Sehän oli siellä tallikerroksessa "lutistellu" jo sunnuntaista lähtien, kun henkiset voimat ei oo piisannu korjausyrityksiin.

Merkkasin päälyrenkaan venttiilin kohan ja otin sisärenkaan irti, ja merkkasin myös sen, että tiijen mitenpäin se paikallaan oli. Sitte vettä lavuaariin ja rengas täyteen ja kattomaa löytyykö kuplivaa kohtaa...löytyhän se.

Sitte tarkastin myös aiemmin vaihtamani renkaan vuotokohan. Pertsuikki...melkeen sentilleen samassa kohassa reikä. 

Sitte otin päälyrenkaan tarkempaaan tarkasteluun kirkkaassa päivänvalossa. Ja erityisesti tiirailin tuon molempien sisärenkaiden vuotokohan alueen. Ei näkynny päällä, eikä sisäpuolella mitään, vaikka nenällä oli rillit ja valaistus kohillaan. Sitte vielä rupesin taivuttelemaan rengasta, ja tunnustelemaa sormella sisäpuolta. No sieltähän löyty kohta, jossa sormeen joka kerta pisti, ja lopulta sain ongittua kumin uumenista pienen pienen metallisen piikin. No löyty syy, mutta jos tuolla pimeellä yötaipaleella ois tätä pitänny korjailemaan käyä, ei ois satavarmasti onnistunnu...ei ois nähnny edes sisärenkaasta vuotokohtaa, saati sitte tuosta ulommaisesta.

Sitte silmäilin tuota vanhaa päälyrengasta, joka on ollu jo pari vuotta vaihtouhan alasena, ja päätin, että eiköhän se vaihtoaika tullu nyt täyteen, ku kaikki höyhentä vähänki raskaammat tikut ja piikit mänee tuosta kyllä läpi melko helposti, kun koko gummi on halkeemia ihan täys.

Niinpä ratsastelin korjauksen jälkeen Kankeella Bikemanian pyöräkauppaan keskustaan, ja kysäsin, että oisko niillä aikaa vaihtaa päälyrengas, ja millon kävis päinsä? No nehän on jo Uunolle niin tuttuja, että muut hommat keskeytettiin ja alettii heti Kankeen katsastukseen, ja renkaan vaihtoon. Homma kävi säväkästi, ja samalla tiukattiin tuo jo kauan lonksahellu Kankeen "ratin" jatkoputki. Ja säädettiin etujarruja. Siellä on toisen puolen jarruvipusen jousi kuoleentunnu, ja sekin pitäsi kyl vaihtaa, mut sitte enskerralla.

Uuno oli taas kerran tosi tyytyväine saamaansa kohteluun ja alta kolmenkympin hintaan, jolla kohtelun sai, ja kaupan päälle ilmasen espanjan kielen kurssin. Suosittelen kyl paikkaa muillekin.

Parina päivänä oon käynny vähän jo juoksuu yrittelemässä, ja ehkä käyn vielä tänäänkin, jos ei mitään lisäsäätöhommia taas ilmene eteen. Yleensähän ne tuppaa kyl kasaantumaan samoille, viheliäisille päiville. Toivottavasti se päivä ei kuitenkaa olis tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti