tiistai 16. marraskuuta 2021

Costa Blanca Half Maraton. 14.11.2021

Hanne pikkusella hiekkapätkällä n. 500m ennen maalisuoralle nousua.

Kävästii sunnuntaina kattomassa Alivantesta Santa Polaan juostavaa puolimaratonkilpailua. Katteluosasto oli nyt ainoo jälellä oleva vaihtoehto jalkavaivasille jo vanhahkoille miehille päästä ees vähän viilistelemään kisatunnelmia.

Osanottajia ja katsojia oli tuhatmäärin tässäkin hyvin organisoidussa kilpailussa. Mie hiissasin itteni Kankeella Guardamariin ja sieltä mentiin Vesan autolla Santa Polaan. Sopivalle paikalle saatiin auto muutaman korttelin päähän maalialueesta. Samalla kertaa rannalla, maalialueen kohilla oli meneillään joku suppilautailijoiden kilpailu.

Tän jutun kirjottelu jäi vähän myöhäseen, ku eilen oli muuta suhraamista. Kisan jälkeinen Guardamarista Torreviejaan ei ihan mallikkaasti sujunnu, vaan se Kankeen etummaisen renkaan alareuna taas tyhjeni ilmasta, mut kertapumppauksella pääsin kämpille takas. Eilen lisäksi kävin kokeilemassa jalkaani, kestääkö se juoksuu. Kinkkasin reilun 10km:n reissun tuollla La Matan luonnonpuistossa vaan todetakseni sen tosiasian, että ei kestä. "Juoksua" lyhyellä askeleella ja hiljasella vauhilla pikku pätkissä 1,5km yhteensä. Hierontaan varasin kolmen kerran ajan ennen Suomeen paluutani. Renkaan alareunan paikkaus on vielä tekemättä sekin.

Juoksunumeroon oli mahollista printtauttaa myös juoksian edustaman maan lippu ilmotteli Jore.

Suppikisailua maalialueen kohilla rannassa.

Kateltii kisa-aluetta, ja mentiin oottelemaan ensimmäisten juoksijoiden saapumista sopiville kuvauspaikoille. Semmonen löyty hiekkapätkän Alicanten puoleisesta päästä. Tuo reitin hiekkaosuus on samassa paikassa, kuin tuolla Santa Polan puolikkaankin reitillä.

Sieltä jo sitten ensimmäiset juoksijat viuhahti ohitte.

Kisan voittajan ( Edwin Kiproto Tuitoek, 1:03:46) tyylinäyte. Hyvä on "pomppu", eikä kumpikaan jalka maahan ylety. Kuva: Vesa.

Naisten sarjan voittaja Yesica Mas Castany, 1:17:12.

Hanne vielä hymyssä suin kilometri ennen maalia. Sarjavoitto heltisi Pinosoa paremmalla juoksulla. Onnittelut!!!

Mukava oli sunnuntaipäivää siellä vietellä kattelemalla, mut ehkä vieläki lystimpää ois ollu myös ite päästä osallistumaan...

Kiitos Vesalle kahveista, kyydistä ja matkaseurasta, sekä toiselle autokunnalle kanssa. Ja nuoriso-osastolle läksyjenlukuintoa!

TULOKSET löytyy TÄSTÄ.

2 kommenttia:

  1. Kiva olis ollut tuokin puolikas päästä juoksemaan.
    Hyvät on tulossivut monissa Espanjan kisoissa, on monenlaista kraafistakin esitystä josta näkee sarjojen osanottajamääriä, miesten ja naisten suhteelista osuutta, ikäjakautumaa sarjojen suhteen, yms.
    Kisa oli osanottajamäärältä tuollainen keskitason normikisa 2065 juoksijaa josta naisia 412
    Iso ero on miesten ja naisten määrässä, Suomessa useissa kisoissa naisia jopa enemmän kun miehiä.
    Meikäläisen sarjassakin 70v. 12 osanottajaa.
    Hannelle onnittelut selvä sarjavoitto kuten aina.
    Vielä se uunokin kisaviivalla seisoo, jos ei tällä reissulla niin sitten vudenvaihteen jälkeisellä jaksolla.

    VastaaPoista
  2. Sieki oot heränny hyvissä ajoin. Mie käin hetekalle klo 21, ja kehelta nousin jo ylös...heh...ei nukuta. Mukavaa ois kyl ollu osallistuu...tuota osanottoani kyl epäilen kovasti. No katellaa mitä tulevat kuukaudet tuo tullessaan levollisin mielin.

    VastaaPoista