lauantai 30. lokakuuta 2021

Bateria de Cenizas

Portmanin kylä tykkivuorelta nähtynä.

Käytii eilen kattelemassa Petrin kera tuttuja vuoristomaisemia tuolla Cartagenan lähellä olevassa entisessä rannikkotykistön majapaikassa Bateria de Cenizassa. Tykit ja muu rekvisiitta on vielä tallessa ja ihmisten kateltavana, ja tutka lienee vielä käytössä ainakin sen pyörimisestä päätellen?

Mie lähin auringon noustua Kankeella sotkemaan tuonne Torreviejan sairaalan nurkille, ja sitte jatkettii matkaa Mersulla. Petri ajo ja Uuno ujelteli omiansa lepposan ajokelin ja -tunnelman vallitessa. 

Petri ajeli auton parkkipaikalle, joka oli kovasti jo täynnä. Siitä lähettii patikoimaa 3km:n päässä vuoren huipulla oleville rannikkotykeille. Pikkusen oli utua ilmassa, mutta maisemat oli muhkiat, ja ylhäällä sitte kateltii Cartagenan, Portmanin ja La Mangan sisämeren suunnille.

Hyvä on leveetä tietä pitkin vuorelle kavuta, ja vielä parempi takasin tulla alamäkeen.

Sieltä lähettii sopivan ajan kuluttua lompsimaa alaspäin. Päätettii kipasta syömässä evästä Capo de Palosin venesataman tuntumassa. Auto jätettii satama-altaan vierelle ja muutama sata metrii köpöteltii, ja ootettii josko joku kuppila imasisi meijät sisään. No sitte tuli semmone vastaa ja tilailtii sopivat muonat, johon Uunolompsaki yletty, eikä tiskaamaan tarvinnu kummankaan jäähä.

Kalustoo ei liene tositoimissa juurikaan käytetty? Rakennettu joskus 1930 luvulla 

Siitä jatkettii paluumatkaa, ja takasin tultii hiljasempia teitä ja tuttuja kyliä katellen. Kiirettä ei ollu mihinkää.

Petrille ku päästii, Uuno otti Kankeen ja muun rekvisiitan ja poleksi kaupungin läpi "takapuolitielle". Mukava oli taas tykkivuorella käyvä! Kiitos Petrille tasasesta ja turvallisesta kyyvistä ja hyvästä seurasta.

Nyt pitää vetää matalaa rofiilia, eikä kärsi julkisilla eikä julettomillakaa paikoilla Suomalaisuuvesta toitotella mittää, ku joku Uunon ikäne heimolaine oli intoutunnu naisystävältää jäsenet erottelemaa, ja oli niitä sitte ripotellu lähiroskiksiin....hyi hitsi. Pitää ihmisen pää olla sekalla, ku pitää tuommosii tekoihi ruveta.


2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä hieno paikka. Käytiin siellä silloin muutamia vuosia sitten ja kiva kun laitoit kuvia niin saa muistella.

    VastaaPoista
  2. On se, aina yhtä hieno, ja kelit kohilaan lähes aina. Hyvä tääl on ollu elämöijä, vaikka juoksemaan ei juuri oo päässy. Pyörällä kyllä aotkettu, ja tekemistä on piisannu joka päivälle ihan omiksi tarpeiksi. Terveiset sinne kotoväelle kanssa!

    VastaaPoista