sunnuntai 30. syyskuuta 2018

XVI 10Km y V 5,8Km VILLA DE ROJALES. 29.9.2018.

Guardamarin Vesa nappasi hyvällä juoksulla kolmannen sijan sarjassaan. ONNITTELUT!

Joo...heh...eilen käytii sitte "korkkaamassa" tuo kisahomma, ja paikkana oli Rojales, joka on tuossa 15km:n päässä Torresta. Siis ihan kotinurkilla ja tuttua seutua meillekin.

Miulla oli kova hinku lähtee sinne pyörällä, mutta Rouva-Uunoki lähti mukaan, ja niinpä mäntii koko kolmen kööri Guardamarin Vesan kyyvillä, kun Vesa sitä ystävällisesti meille tarjoili.

Kisahan oli iltakisa, ja juostavia matkoja oli 10km ja 5,8km, ja lähtöpaikka ja aika molemmissa sarjoissa sama. Ekana kierrettiin 1,6km:n lenkki, ja sitten "kympillä" 2x4,2km:n lenkki. "Viispilkkukasilla" kierrettiin pitempi lenkki vaan kertaalleen.

Ilma oli lähtöhetkellä klo 19. noin 22°C, ja tuulta ei juuri ollankaan: 2m/s.


Karmeen Esijuoksijan mittaama Uunon hoippuroima reitti 10km:n juoksusta.

Auto ajettii nyt parkkiin suosiolla tuolta Rojalesin toiselta puolelta, kun pääväylät oli kansotettuja tai suljettuja kokonaan. Hyvä paikka löyty, ja torsaalijen hakuun. Se souvi taittu jo tältä kööriltä monien vuosien rutiinilla. Männessä tuli vanha kisakettu Norberto vastaan nuorikkonsa kanssa. Muutaman virkkeen verran virkattii epsanjan kieltä.

Sitte palattii autolle, ja lähettii verryttelemään. Uunoo kyl hirvitti ihan hirmusesti taas tää eka kilvanjuoksentelu, eikä Vesallakaan juuri paremmat pohjat juoksukisoista ollu.

Pipot kirijällä ei täällä oo kukkaan, vaikka täysillä monet juosta yrittelleeki.

Seguran varressa käin keppijä heittämässä, ja sitte jo valuin lähtökarsinaan reilu vartti ennen tarttia. Muutama sananen yhen Germaanijuoksijan kanssa, ja Norbertolle ja Marianolle onnentoivotukset ja vanhat jalat vapisten ja juoksusortsijen puntit tutisten lähelle "lähtö-lakanaa", eli täällä lähes aina -putkee.

Sössimisellähän se alko täälläki tuo Uunon ajanmittaus...heh...olin jättänny Karmeeseen Esijuoksijaani tuon auto-stopin päälle. Jos se on tuossa vekottimessa päällä, ei ajanotto, eikä mikään muukaan otto, eikä ees antokaan ala ollenkaan. No sen kyl huomasin heti...Esijuoksijan naamataulun ympärys oli oranssin värinen, ja se meinaa sitä, että vauhti on liian hiljanen ajanoton alottamiseksi. Voi perhana...siinä vaihteli sitte Uunonki naamataulu oranssin ja tummanpunakan välillä.

Lähtöryysistä...Uuno lienee joukon alimmaisena.

Sitte ku kapeen lähtökarsinan kävelyosuudesta päästii pois, alko Uunonki Esijuoksija jo mittaushommansa, vaikka maisemat ei juuri paljoo vaihtunnu hitaan liikehtimisen takia. Alkutahti oli 4.50 kieppeillä, ja tuntuma oli semmonen, että siitä ei käsrsinny kiristellä kovemmaksi vauhtia.

Samalla tahilla tahittelin ekan 1,6km:n kierroksen...toisella kiekalla miun eellä juossut Guardamarin Mariano joutu keskeyttämää reilun 2km:n kohilla. Varmasti paino jaloissa vielä viikko sitten juostu 24km:n rankka kisa?

Paikallinen isä pikku-tyttönsä, ja kolmen koiransa kanssa kisan tiimellyksessä. Kiirettä on ollu näköjään kotonta lähtijessä, ku omat romppeet vielä pyykkikoneessa, mut iltakisaan lähtöö ei sekään estänny. Hieno juttu! Ps. Tarkempi jalkaparien tarkastelu vajaa vuorokausi koitoksen jälkeen ja pikkuriikkisen ehkä selväjärkisempänä osoittaa, että koiria onkin neljä.

Mie jatkoin pari sekuntia keskitahin hidastuvalla kyyvillä toisen kierroksen. Kolmannella kierroksella alko Norberton selkä näkyä, ja ohitin Norberton noin 6,5km:n kohilla. Se toi myös omaan juoksuun puhtia lisää, kun koitin pitää Norberton takanani loppukisankin ajan. Tuo asia näkyy myös sykkeissä pienenä nousuna.

No sitte oli enää vajaa kaks kilsaa maaliin, ja tultii Segura joen yli....heh...siinä on sillalle nousu, viis viiva kymmenen metrii matkaa ja pari metrii nousuu. Se otti koville, ja Esijuoksija taltijoi sykkeen nousuksi parikytä pykälää 170 tasolle. Tuo taso sitte pysy loppuun saakka, ja maalisuoran kova sätkyttely sijotusten pitämiseksi vielä kiihytti pumpputaajuutta ja Uunon naamataulun värikirjoo.

Maalikarsinassa sitte pari sekuntia nojailin päätäni turvakaiteeseen...heh...ja kovasti huimasi, ja puhallutti ja kurkusta tunki räkkää...heh...kyl oli lystii koko rahan eestä!

Uunohan tällä alotuksella juoksi ajan 48:03, ja oli F-sarjassa (M60) sijalla 4. Sarjassa juoksi maaliin 9 juoksijavanhusta.

Vesa ja huolto-osaston vetäjä mahtavan kisan jälkitunnelmissa lämpösessä Rojalesin pimenevässä illassa pystitystä ootellessa. Kiitokset molemmille!

Vesan pytyttämistä sitte ooteltiin yli kahenkympin mukavan lämpösessä illassa. Porukkaa oli tuhatmäärin koko keskusta täys. Ihan mahtavata.

Juoksijan kassissa oli tekninen paita, lippis, pikku pyyhe, kynä, Rojalesin esittelykirjanen ym. Ja tarjoilut kisan jälkeen oli normaalin mahtavat! Oli kyl mahottoman mukava ilta.

Kiitokset Vesalle ja Rouva-Uunolle huoltoavusta! Ja tietysti muillekin tutuille!

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.







4 kommenttia:

  1. Kamalan komea kisakayden avaus, montako Birra joit?

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä tosi "metka" käyvä yrittelemässä, vaikka aikaa siellä kulu erityisesti juostessa. No katotaa miten tästä pystyy juoksemaan tulevina viikkoina? Olutya ei männy ku vaivaset kaks kiulullista. Säästetään tuleviin kisoihin. Koitahan jaksella ja toivottavasti pääset "kehiin" sieki tulevaisuuvessa.

    VastaaPoista
  3. Olet palannut Espanjaan ja kilpajuoksun pariin. Hienoa!

    VastaaPoista
  4. No joo..mieluummin sanosin, että hitaastijuoksun pariin. No vähän vaikeetahan tää on, mut mukava kun pääsee osallistumaan. T.uuno

    VastaaPoista