sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Vessapeperin kuivatus ja uusiokäyttö


Uunoilupuolikaan ei oo Uunolta unehtumaan päässy, eikä varmasti pääsekään tällä "yläkopalla". Vaihtopäitä on monenmoisiin vekottimiin jo nykysin saatavilla, mutta "kaalin vaihto-operaatiosta" ei vielä taija kukaan selvitä hengissä?

No nytte käi sillee, että veskissä lavuaarin vieressä on matala kaappi, ja kaapin vieressä "alaosaston huljutteluallas". Miulla oli mäneillään "rättisulkeisia" ja muuta aktiviteettiä vessassa, ja alaosaston huljuttelualtaan hana oli auki. Matalan kaapin päällä oli vessapaperirulla, ja sehän siinä söhlätessäni tipahti siihen vesihanan alle ja imasi ittensä janoissaan hetkessä pullukaksi veestä.

Mie siinä mietiskelin sitte, että ei siinä likomärässä vessapaperirullassa oo nyt muuta ku vettä, ja sehän lähtee kuivattamalla siitä pois, ja vein "pullukan" narulle kuivatukseen. Pullukka muuttu muutamassa päivässä kuusvitosen ryppyseksi nahkaksi, mutta muuten vielä ihan käyttökelposeksi ja kuivaksi tavaraksi. Otin sen taas käyttöön, ja hyvin toimii, ja käyttäjien kannikat taas kiiltelee puhtosina.

Jo aiemminkin on tullu vuntsittua sitte tuota kertaalleen käytetyn vessapaperin uusiokäyttöä. Yleensähän kertaalleen käytetyssä vessapaperilapussa on vielä toinen puoli käyttämättä, ja tätä kuivatustekniikkaa soveltamalla olisi paperin kulutus mahollisesti, ehkä helpostikin, puolitettavissa? Täytyy nyt ruveta vuntsimaan ja kehittelemään tosissaan tän suuren ongelman ratkasua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti