keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Uunon lihaletut

Tässä on Uunon lihalettujen paisto kiivaimmassa vaiheessa.

Hitsi ku tuolla Mercadonassa kaikki tarvikkeet on tarkotettu varmaan kymmenhenkiselle perheelle. Pari päivää sitte piti sitä jauhetussa muodossa olevaa läskijä ostaa kilon jööti.

No kyl sihe ostopäätöksee  vaikutti myös tuo hinta. Isomman jöötin sai halvemmalla...heh ja Uuno tarttu heti syöttiin.

Eilinen tekemäni "lihasörsseli" ei kyllä mikään kurmee-elämys ollu ees lähes kaikkimuonaselle Uunollekkaan. Siksi päätin vaihtaa menua ja tänää yritellä tehä lihapullia. No ei niistä kyl niitä tullu, mitataampa niitä millä kriteerillä tahansa.

Maku oli "erikoinen" ja ulkomuoto muistutti valmiina enempi lettua ku pullaa. Lihan sekaan nakkasin suolat, sitte pyörittelin pippurit, ja puolikkaan sipulin silppusin myös sekaan, ja pari kanankivestä myös taikinaan. Mitään muita ryynejä ei sekaan ollu heittää, ku riisejä, mutta niitä en sinne tärvänny. Niinpä ripottelin sörsseliin mysliä, ku muuta ei ollu.

Syötävän hyviä niistä kuitenki tuli, ja kymmenkunta niitä upposi Uunon helttaan, kolmannes jo paistaessa, ja jokunen vielä sitte ku sain potun keitettyä.

Sitte päälle kahvinkeitto ja suuhun jälkiruokajätskin heitto.

Kohta jo harkihen heittäytyy hetekalle, ja jos ei uni heti tuu, voipi keittää toiset kahvit, ja ruveta valvomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti