keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Patongin käristys

Tuulta pukkasi tänään niskoille oikeen tosissaan. Uuno aamulla mietiskeli, että pysyskö paremmi pystyssä tennarijen varassa, vaiko pyörän satulalla. Kumpikaan ei oikeen jaksannu erityisesti viehättää, mutta valitsin villarin.

Toinen polkuvekotinhan on nyt kanniskeltu sisätiloihin rosmotappijoijen minimoimiseksi. Paitsi tänään jätin sen ulkoilmaa haukkailemaan.

Mie koitin lenkin valita mahollisimman vähävastatuuliseksi, mutta tarpeeksi kyllä puhalteli vasten nokkaanki. Voimakkuus oli 20m/s. Täällä se ei oo kyllä likikään huippulukemia, mitä on joskus puhaltannu, mutta Uunon heiveröisen rungon se saapi jo melkoseen kenoon, jos pystyssä aikoo pysytellä.

Ajelin aluksi Pariisija ylös vastatuuleen. Siintä jatkoin LaMatan rantaan ja näppäsin yhen kuvan valkosina "liplattavista" lainehista.

Siintä jatkoin myötätuulessa luonnonpuiston halki Crevilenten tielle ja edelleen Carrefourin Mister Minitin pakeille. Sinne olin eilen vienny kalossini korjattavaksi. No ne oli valmiit ja maksoin ne itelleni takas, ja jatkoin Valencianan varrella olevaan uuteen ja valtaisaan Kiinanmiehen kauppaan. Sieltä piti hommata mikroon uus muovikansi, kun edellinen jäätyneen patongin käristys mäni taas kerran "vähän" pitkäksi, ja mustunut patonki "söi" reijän myös suojakupuun, jonka päällä se hikoili liijan kauvan.

Samalla kertaa meinasi kärähtää myös riisiryynit pohjaan, kun piti ikkunaluukkuja ruveta aukomaan mikrosta tulleen savupilven haihuttamiseksi. Sitte jo taas kerran alko jo omatki pärreet käryämään ja pelihousut kanssa. No onneksi kalsarit on yhellä lissääntynny, että hätä ei oo nyt vielä ylivoimasen suuri....

2 kommenttia:

  1. USattuuko nilkkan.?
    Muistaakseni joku naureksi talvella kun mulla vähän patonki tummu
    Ei siinä kuitenkaan tuuletuksia eikä materiaali hankintoja tarvittu

    VastaaPoista
  2. No sattu, tai oikeestaan on sattunnu jo montaki kertaa. Monet on jo pätkät joutunnu nakkomaan roskikseen ku näillä muoveilla ei hampaat pysty noihin "liikaa lämmitettyihin"...heh, mut rahalliset tappijot on aika vähäsiä ollu toistaseksi...

    VastaaPoista