sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Orihuela 02.10.2014, 10km

Viikko on vierähtänny rättijen pesussa ja vessanpöntön kiillotuksessa. Väliajoilla oon tuijotellu kattoo ja siinä sivussa lattijaan. Nytte rätit on puhtosina ja pönttö kiiltää kilvan Uunon kaljuhkon latvuksen kanssa.


Tän päivän mukava juttu oli kuitenkin tuo kisareissu Orihuelaan, vaikka siivet on koko viikon maata viistäneet ja latvuksen sisäosa on ollu ihan sysimustana. Pojat, Mikko, Antti ja Kaima tuli aamulla puolen ysin maissa mörskän eestä minuu hakemaan.


Täällä Torressa oli lämpötila +17, mutta Orihuelassa, vuoren kupeella oli muutama aste viileempää.... Siis huippumukava kisakeli, ja kaiken huippuna jo tuo lähes jokapäiväinen auringon paiste lähes pilvettömältä taivaalta.


Matkana oli 10km, ja se juostii kahtena lenkkinä pitkin kaupungin kujia. Kolmen ja kasin kohdalle sattu tuo ainut pikku nousu...muuten lähes tasasta, mutta aika paljon ysikymppisijä äkkimutkia. Lämpötila ehkä +18 ja tuuli ei paljon haitannu 2m/s?.


Sitte lähettii kujille juoksuun....ekat sataset oli kyllä Uunolle taas yläkanttiin alta 4min, mut hitaammalla kyyvillä ois toisten jalkoihi sotkeentunnu, ja sitähä ei kukkaa haluva. Eka kilsa kuitenki 4:07, mikä on Uunolle tässä kunnossa ihan sopiva alku.


Sitte kattelin heti parista kilsasta lähtien Victorinon kantapäitä, ja sen kevyen näköstä juoksuu. Joku näytti sille käsillä, että se on kakkosena, ja sarja varmaan meillä molemmilla sama: Veteraano C, M-50. Mietiskelin, että tässä en kyllä loppuun kestä, ku niin pahalta tuntu.


Ekan kiekan mäki sattuu 3km ja se mäni 4:23. Oli jo Victoriinoon 10m:n rako, mutta sen kuroin alamäjessä kiinne. Sitte alko tokalla kierroksella kuitenki mänemää hyvin, ja veenjuottopaikalla mänin Victoriinosta ohitte. Loppu mäniki sitte "mukavasti", ja Antinki ohitin loppuvaiheessa. Antilla oli alku ollu ehkä liian kova. Oli minuutin verran minuu eellä ekan kiekan jälkeen. Viimenen kilometri mäni 3:53 ja loppuaikani oli 41:19. Keskivauhilla 4:08 ja juostua matkaa 10,012km.


Antti (41:52) voitti oman sarjansa, Uuno oli kakkosena omassaan, ja Mikoltaki (43:58) jo mäni homma helpommin, kun ekalla kerralla viikko sitten, vaikka jalkavaiva vähän haittaakin.


Multa mäni tää kyllä yläkanttiin, mutta puolikkaan 1:30 alitus vaatii kyllä kympin keskivauhtiin vielä useamman sekunnin nipistystä Uunon tämän hetken keskivauhista.


Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.


Mukana olleille suuret kiitokset mukavasta päivästä ja kaikesta muustakin.

2 kommenttia:

  1. Mukava oli kisamatka. Älä hikoile liikaa siellä auringossa. Täällä kotomaassa on vähän heikommat kelit kuin siellä. Tuulta, sadetta ja talvi tulossa.
    Kaikkea hyvää sinne ja kiitos seurasta.
    Kaima ja Antti

    VastaaPoista
  2. Niin oli, kuten myös "männäviikollakin". Harmi ku työ ootta niin hätäsiä näijen reissujen kanssa. No onhan niitä kouluja käytävä ja muutaki soppaa varmaan sielläki hämmennettävänä. Kiitos teille molemmille ja menestystä ja terveyttä sinne!

    VastaaPoista