maanantai 10. marraskuuta 2014

Kaupassa

Käin tuossa illansuussa Consumin lähikaupassa ruokaostoksilla. Siellä on vähän ilkijä käyvä, ku kintereillä on koko aika myymäläetsivä. Oon lähes satavarma, että se on tullimiesten tuttuja tai jostaki muualta se on saannu vihjeen, että Uuno assuu lähistöllä.


Siellä ku hyllyjen välissä kävelee ja epätoivosesti ettii jotaki riisi- tai makaryynipussia, ni vähän päästä sen pläsi jostaki hyllyn rakosesta paistaa.


Uuno ei varmaan ensimmäisten joukossa oo sieltä pilsimässä ees pussista tippunutta ryppystä rusinaakaan. Sitte jos miulle joskus niin tiukka paikka tulee, ni ennen sitä on kyllä kalsaritki myyntii lähtenny ja ilkosillaa sitä ryppyrusinaa varastelemaa lähen.


Kassallahan sitte kävi aika hupasa juttu....vieläki naurattaa noijen ihmisten kiireet. Kassalla oli ennen miuta mies, jonka kärri oli ihan kukkuroilleen täys muonaa....ja miun takana kaks vanhempaa, miun ikästä muoria "pirtuputelit" käsissä oottelemassa kassallepääsyhukijaan. Puhheesta kyl miulle selvisi niijen kansallisuus, mut sitä en tässä julkase, ettei tuonne Suomen itärajalle tuu ainakaa miun juttujen takia ennää yhtää lisäpainetta, ku sitä sinne tuntuu joka päivä muutenki tulevan.


Mieshenkilö sai koko vuoren sitte nosteltuu hihnalle, ja kassahenkilö roplasi laskukonetta niska punasena....ja sitte hupi vasta alko ku tuli miehen laskun maksun aika. Se nykäsi kassistaan muovikassillisen kolikoita tiskille....heh...takanani jo tovin tuskailleet muorit alko hirmusen pälätyksen ja välillä huuvettii jotta "rapido, rapido...por favoor" (eli ripijästi, ripijästi olkaa niin hyvä)....kassahenkilö alko kasailemaa kolikoita kympin läjiin niska edelleen saman värisenä ku aikasemmin ja toinen muoreista ei ennää jonotusta paikallaan kestänny ja se syöksähti äänekkäästi käsijä levitellen miun ylitte kassan toiselle puolelle....minnuu nauratti sisäänpäin ja ulospäin tuo touhu ja aattelin jo ilmiselvästi kuumalle kiukaalle lisätä omanki löylyveteni ja tuumasin kassahenkilölle, että "muutso trapaaho...pero noo tengo priiza...soi en huvillaado" mikä tarkottaa vissiin että " paljon on työtä, mutta miulla ei hätää oo...oon eläkkeellä. Kassa hymähti ja jatko parhaansa mukkaa kolikoijen laskemista ja se ylikuuma muori jo minnuu mulkoili siihen malliin, että piti syrjäsilmällä etsiskellä pakoreittiä....sitte maksoin omat harvat tavarani, ja lähin nauraen "adiokset" ja "asta luegot" korvissa soiden ruuvan laittoon mörskälle.


Pyörällä kävin vähän ryttyyttämässä ja otin samalla muutaman kuvan, jotka tuoho allaolevaan linkkiin yritän survoa:
https://onedrive.live.com/?cid=766f09ba4cc4ea66&id=766F09BA4CC4EA66%216233&ithint=folder,jpg&authkey=!AI5v8KXi8ekQJqA

6 kommenttia:

  1. Sillä Consumin vartijalla on kyllä inhottava tapa tehdä työtänsä, tulee ihan syyllinen olo, vaikka on kuinka puhtaat jauhot pussissa. Usein sentakia tuli viimevuonakin käveltyä kauempana oleviin kauppoihin.
    Mutta janoisten muorien anna toki etuilla kassajonossa, ovat varmaan käyneet pitkän juoksulenkin.

    VastaaPoista
  2. Joo....se on kyllä vähäsen liian innokas, mut työtäänsähän se kuutenkin tekee...no joo pikkunen hiki niillä muoreilla oli pinnassa ja "ilmiselvän" janosia olivat varmaan eilisiltasen pikän iltalenkin jälkeen.😊
    Täällä mie jo sinuu kyläilemää oottelen "pannu kuumana".

    VastaaPoista
  3. Kovaa tuli uuno maaliin tuolla videolla

    VastaaPoista
  4. Hyvä veturi Uunolla. Onnea.

    VastaaPoista
  5. Kiitti Karppa...sitähän ei liikaa oo vissiin kellään?

    VastaaPoista