torstai 14. marraskuuta 2013

Liivilöihini


Aamulla nakkeli pikkusen vettä. Mie vähän peesailin päivän pääreenijä.

Sitte lopetti ja vääntäyvyin ulos. Tarkotuksena oli juosta aallonmurtajalle ja takasin ja sitä lähin toimittelemaan. Vettähän Se alko taas Esteri tunkemaan heti niskoille.

Nytte ei ennää kannattannu pakittelemaa ruveta ja lämmintä oli kuitenki reilut 20, että kylmä ei ollu yhtään.

Keskustan kuppiloijen ja myyntikojujen kohilla kannustus oli kova ku kuivempijalkaset ja kovempipäiset katteli olutkulhot ja viinilasit käsissä, ku lahopää paineli tossutki likomärkinä kovassa sateessa lammikoita enää kiertelemättä hyvällä kyyvillä ja viiliksellä irvistellen etijäpäin.

Reilut 7km tultii alta 4:40 vauhtija. Takatullessa kellon patteri rupes silmille herjoja heittelemää, ja ropsahutin kiinne koko toosan.

Sitte mörskälle ku tulin suihkuu ja riisipata porisemaa, mut kesken riisilöijen keiton tuli kutsu valmiitten lihapatojen ääreen, ja Uunoohan ei syömään oo tarvinnu millonkaa usiamman kerran käskytellä. Toppasin omat keitokseni siihen paikkaan.

Sitte muonan jälkee kohen Alicanten aeropuerttoo ja Uuno sieltä auton ratin takana hissutellen Pinomariin ja siitä reppu selässä ja muovikassi käsissä mörskän suuntaan.

Sen verta oli päivän askareet jo syönny vanhuksen voimavaroja, että vaikka aurinko oli jo laskennu ni suunistin luonnonpuiston oikopolulle, enkä ruvennu kiertelemää ylimääräsiä kilsoja enää liivilöihini......

Sysimustaa Uunon oikopolkua...mahtavaa silti...

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa NIIN hienolta, täällä vaan katsellaan kun lunta heittää taivaalta.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se vaihtelu virkistää nilnku sanotasn ja paikkansa pitää. Eihän tuo ihmiselukka tietysti tyytyväinen Ole millonkaan. Itelle tää toistaseksi on kyllä maistunnu mainijolta. Vuonna 2005 Olin Torreviejassa ekaa kertaa ja siitä lähtien joka talvi pikkusia pätkiä. NYT jo haudan partaalla on mahollista olla pitempään ja oon viihtynny. Keskitalvella kelit kyllä kylmenee, mutta lähes varmasti aurinko paistaa joka päivä, ja se on mukavaa se......terveisiä sinne ja hyviä vuosia...

    VastaaPoista