keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Luomiskertomus

 

Yön aikana lunta oli pyryttänny reulut 10cm.

Alottelin aamun taas normaalisti klo 4.00 ja sössimisellä tietty. Kahvisuodatin huolimattomasti ei ihan paikoilleen ja keitto päälle...no sehän lotus kahvit pitkin pöytiä ja lattioita. Sitte siivousta.

Aamulöysiin mänin vähän etuajassa ennen kuutta. Nyt tulin koneijen tankkaukseen ja lämmittelyyn tuvalle. Katoin noita lehtien otsikoita, ja yhessä sanottii, että "lumen tulo ei lopu". Satavarmaa on, että loppuu näillä leveyksillä ennen seuraavaa talvee.

Luoja on luonnu lumen, sirpit ja vasarat ja muutki tarvittavat tarvekalut, ja Uuno on nyt luonnu lumet piha-alueelta. Kyllä se lumiki lähtee samalla konstilla millä se on luotukin, eli luomalla.

Teoreettinen mahollisuus olis tänään saaha kaikki lumet luotuu, mutta käytännössä 10 tunnin yhtäjaksoseen työskentelyyn en tuu yltämään? Tavotteena olis tänään päästä yhdellä auralevydellä valtatien varteen, jossa lienee isompi urakka, koska aura-auto näytti painelevan kuuven jälkeen ohitte.

Kahvin ja päivän kirkastumisen jälkeen päivävuoroon...Nyt hetekalle elpymään.

2 kommenttia:

  1. Talonmiehet ja mökkiläiset ovat luovia ihmisiä..
    Meillä -23 astetta ja kiristymäänpäin, lunta ei oo satanut.
    Aamun kävelylenkillä tienvarressa oli autoilija jonka renkaan alapuolelta oli ilma karnnut.
    Siinä sen ohkasessa puserossaan rengastavaihtaessa yrittelin keskustelua saada aikaan, aiheeksi otin tällaisen aina ajankohtaisen aiheen, ilmaston lämpenemisen.
    Ei tuntunut olevan seurallista tyyppiä, tuhahteli siinä itsekseen.
    Jatkoin kävelylenkkiä, avantouinnilla vilvoitelua ajatellen.

    VastaaPoista
  2. Joo se avantouinti ollu itelläki mielessä aika tiuhaan.....semmosessa paikassa missä palmut suhisee ja aurinko paistaa. No pakko on tääki talvi nyt elellä, eikä onneksi mittää isoo hätää täällä oo. Pienempi hätä helpottaa yleensä tuolla hyvin ilmastoijussa ulkohuussissa.

    VastaaPoista