perjantai 15. tammikuuta 2021

Käsikäyttönen termostaatti

 

Kuvassa käsikäyttönen termostaatti keskiasennossa.

Uuno tässä joutessaan puhdetöinä tekasi käänteentekevän ja mullistavan keksinnön, käsikäyttösen jääkaapin termostaatin. Termostaatin käyttövoimana edelleen ruisleipä, kaura ja ohrapore, kuten aiemmissakin keksinnöissäni. Koneellistamista tulee välttää kaikin keinoin, ja siirtyä kaikessa ympäristöystävälliseen teknolokijaan. 

Termostaatti on tosin epätarkempi, kuin sähköset vastaavat rempulat, mutta toiminta monin verroin luotettavampi, kuin nuo sähköllä toimivat.  

Tällä hetkellä käsikäyttötermostaatissa on vaan kaksi asentoa, mutta keittiöstä löytyy yks asento lisää. Alin eli kylmin termostaatin sento oli toisen makuukammarin lattialla, mutta kalkkunaleikkeet oli jäätynny yhteen könttiin, eikä siivuja enää saannu eroteltuu leivän päälle.

Siirsin termostaatin ja tavarat käsin ylemmäs puulootan päälle, tää keskiasento on nyt sopiva.

Joo, ei tunnu järkevältä käyttää jääkappia iteksee täällä seuhtoessa, kun ilmasta kylmää on ympärillä metritolkulla. Kyllähän jääkaappi tietysti tuottasi lämpöökin, mutta vähän hölmöläisen hommalta, noin priaatteessa, tuntusi tuottaa lämpöö jäähyttämällä, mietiskelee Uuno karvareuhka vinossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti