perjantai 29. tammikuuta 2021

Kaiken maaliman shorttausta


 Uunon "latukoneen" avaama perinteisen tyylin hiihtopaana. Jäätilanteen salliessa, se pidetään auki koko talven kesäkuun alkuun, jos Uuno ei sitä ennen saa kannikoihin tarvittavaa määrää koronavirusrokotetta ja liikaha etelämmäs, tai kyykähä rokotteen puutteeseen sitä ennen. Huom: Valaistus auringon, tähtien ja kuun valovoimalla ympäri vuorokauden, eli nykykielellä 24/7.

Samantyylisiä päiviä ku tämä, on ollu viimeaikoina lähes joka päivä. Päivä on kulahtannu hetkessä iltaan ja yöhön. 

Lunta on tullu vaihtelevasti ja riittävästi, että lanauskalusto on ollu liikenteessä täyvellä kapasiteetilla. Suurin lanaussopimus on työllistänny miun virman lähes täysin. 600 metrii pitkän pätkän talvikunnossapito työllistää miun virman lähes täysin.

Hoitelin kyllä pikku lanaus-urakan myös Kouvolassa tänne lähtiessä. Siellä päässä ei kola eikä lapio talvella, eikä kesällä rautalapio tai harja näy tarttuvan muijen käsiin ko Uunon, vissiin? Ainakaa mie en oo semmosta ihmettä nähnny kertaakaan, vaikka siellä harvakseltaa käyn pyykinpesussa.

Ahneuksissani, vaikka tilauskanta on tapissa, käin tekasemassa viime viikolla putki-urakan Sulkavalla. Se oli päivän keikka.

Saman ahneuven painaessa päälle, päätin laajentaa myös lanaus- ja putkitöijen lisäksi virman toimi-alaa puuseppä-alan suuntaan.

Pikku köpötyslenkin tekasin aamu- ja iltapäivälanauksen välissä.

Kovasti "kohinaa" on aiheuttannu tuo WallStreetBets:in jengin "kapina" suuria Hedge-rahastoja, ja niiden "shorttauksia" vastaan. Enpä muuta sano, kun sen, että suuren ja rahakkaan rahaston "shorttaus" on miusta ihan vastaava kurssimanipulaatio, kuin tän jengin aikaansaannos....

Huomenna on lunta paljon lanattavaksi ja luotavaksi, ja mie henkisesti jo alan siihe valmistautumaa, ja käyn kohta kupposen jälkee hetekalle.


Tuli tuossa vielä mielee enne hetekointia, että muillaki on päätä palellu:

https://youtu.be/Bwmf58-GkG0



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti