keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lauvotus lahosi

Puolen päivän jälkeen, pitkän "valmistautumisen" jälkeen sain jalkani tennarijen sissään. Tarkotuksena oli jollakin vauhilla juosta mörskältä luonnonpuiston päähän ja takasin. Tää pitäs olla viimone kovempi reeni ennen tulevan viikonvaihteen Murcian puolimaratonia.

Sitte lähin läpsyttelemää Pariisija ylös ja Quironin sairaalan sillalta pulukopeille ja aijanvierustaa alas krematoorion vieressä olevalle luonnonpuiston portille.

Portille mörskältä tullee matkaa neljä kilometria. Hörppäsin vesipisteestä vähän vettä ja jatkoin juoksuu vastatuuleen ja luonnonpuistoon. Homma mäni poikkeuksellisen mukavasti reiluu 5 minuutin keskivauhtia tuonne 8km:n kohille vaikka tuulahteli vastasesti välillä kovemminkin.

Sitte tuli vaikeuksija...harvon tuo "tauti" nykysin enää iskee mutta nyt iski. Olin kyllä aamulla "täysistuntoon" osallistunnu, mutta tuo lenkillelähön vejätys myöhäseen ajankohtaan oli takalauvotuksen kannalta virhe.

Piti laittaa kävelyksi. Matkaa oli viimeselle näköalatornille kilsan verran. Kävely ja keskittyminen lauvotuksen tilkitsijälihakseen sai vuotohomman "hallintaan" ja lähin taas juoksemaan, nyt vähän ripijämmällä tahilla.

Päätepisteessä käännyin heti takas, enkä jäänny nyt venytyksijä tekemään niinku normaalisti. Samalla systeemillä jatkoin tuon 5km:n luonnonpuistopätkän takasinpäin portille.

Välillä yritin katella kaktus-ja piikkipensaspusikoista Uunon herkkähipijäisen takalauvotuksen puhistukseen parhaiten soveltuvaa materiaalia, jos tilanne kokonaan hallinnasta riistäytyy ja lauvotuksen välistä kiekura kuivalle kankaalle ilmaantuu.

Riistäytyminen tuon luonnonpuiston aluveella ei katastrohvi ois ollu, mutta siintä ku Quironille ja tihijämmän asutuksen ilmoille tullaan, lauvotuksen purkuoperaatijo keskellä Pulevarteja ja Aveniitoja ei ajatuksenakaan oikeen mukavalta tunnu.

No onneksi ei tarvinnu lauvotuksen purkuun lenkin aikana käyvä, vaan mörskälle sieltä pääsin. Lenkin kokonaismatkasta (18km) oli 4km "lauvotuksen tilkitsemiskävelyy" ja loppu reilut 14km juoksuu. Juoksusta se alku 8km vauhilla 5:05 ja loppu eri pituisia vetoja. Pari kilsaa vetoja mäni 4:10-4:15 keskivauhilla.

Kömpille ku pääsin, purin pikavauhilla lauvotuksen ja heti perään erittäin vauhikas "täysistunto"...heh...välillä on muutaki tuuria ku vaan huonoo.

2 kommenttia:

  1. Onnea vaan konkarille kamppailun voitosta. Olisi kokemattomalla voinut kääntyä kirveleväksi tappioksikin...tietää Pate.

    VastaaPoista
  2. No joo...kiitos. Mahtavaa oli kyllä toiseen "täysistuntoon" keritä...heh...puhtain paperein ja ehjin persuksin! Tappijoiltakaan ei kyllä aina voi välttyä. Tietää myös Uuno.

    VastaaPoista