maanantai 7. syyskuuta 2015

Uunon jalkahiki

Viime kerralla täällä mökillä notkuessani, aamulla tuosta rantapolkuu tuli ylös ekaks Jänö-jussi. Se paineli minnuu huomaamatta tuosta liiterin eestä tuonne takamettään päin. Siellähän oli miun riehumisten jäliltä iso läjä haavan oksia ja tuoreita lehtiä.

Tunnin päästä samaa reittijä polkuu ylös tuli Ajo-koira. Sama, joka on pyörähelly tässä aikasemminki. Nokka maata viistäen se jolkotteli mörsjän pihhaan. Tässä pihalla varmasti pikkusen Uunon jalka- ja muukin hiki sekotti sen hajuaistin ja se joutu kieppumaan koko pihan ympäri, mutta siintä se sinne liiterille päin lopulta sihtaili ja jatko etijäpäin.

Pikkusen ajan kuluttuva alko kuulumaa kova metakka ja koira tais saaha Jussiin näköhavainnon. Ääni loittoni kovalla rytinällä ja vauhilla kauemmas.

Tänää päivällä kastelin sitte itteni ekaks hijellä ja lopuksi Esterin niskoilleni kaatamalla veellä. Seittemän kilometrin verran tuli rippeitä juoksuaskelia, joka koostu eri mittasista pyrähyksistä. Juoksumatkan keskivauhiksi tuli 4:09. Kovasti oli kääkkä läkähyksissä ku kotija pääsin. Huomen aamulla on sitte vaikijampaa ja hyökkäsinki tänne mökille jo valmiiksi möllöttämmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti