keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Värilliset rätit

 


Melkone möyke ja mekastus on Vatsa-Qatarissa noussu värillisten hiharättilöijen käytöstä jalkapallon peluussa.

Kyllähä näissä temokraattisissa valtijoissa elämisellä on omat suuret etunsa. Vaikka yksinkertasten päätöstenki tekemisee tuhraantuu aikaa, varoja ja tupakkiaki palaa, ne päätökset on kuitenki useasti yhteisen keskivertoedun mukasia. Tikta- ja muissa tuureissa ne päätökset tekee suurelta osin yks ihmine tai instanssi, ja suurelta osin lähes aina vaan omaa lompsaansa ajatellen. Tuurin kyläkauppaa en tälläkohtaa tarkota.

Meillä ei lukuisilla eri mörskillä asuttaessa oo tullu minkäänlaista kiistaa minkävärisen rätin milloinki päähäsä tai muuallekin riutuneen ruumiin suojaksi kietasee. Eikä miliisilaitoksillla eikä virka- ja muijen valtojenkaan edustajilla oo ollu minkäänlaisia vaatimuksia käytettyjen rättien värien suhteen, mutta tuolla Vatsa-Qatarissa ei nyt suvaita värillisten hiharättijen käyttöö ensinkään. Musta ja valkonenki lienevät värejä? Putkaa, linnaa ja vähintäänki sakkoja ja muuta patukkaa on luvassa niskuroiville.

Uunolla on kyl semmone vaikutelma Vatsa-Qatarista muotoutunnu jo vuosien takaa, että siellä on paljo tärkeempiäki asijoita hoitamatta ku värikkäät hiharätit, ja niijen käyttäjät. Ja rahasta ei liene puutetta?

Saksan ministerille ja koko joukkueelle pinnat Uunolta, ja lopuksi totean, että IFAan pitäs vaihtaa ehottomasti kokonaan uuvet jarrukengät, renkaat, kytkinkotelo ja koko hallintajärjestelmä. 

Tämmöstä täällä tänään ja Espanja voitti pelin, ja Uunon Habanerasin visiitti oli lyhyt ja onnistunnu.

7 kommenttia:

 1. Moi Uuno pitkästä aikaa! Olemme tulossa tammikuussa Torreviejaan. Mistä löytyy lähiseudun kisakalenteria (siltä varalta, että pystyisi silloin jo juoksemaan), kun tuntuu olevan vaikea löytää

  VastaaPoista
 2. Moi vaan, vaikka en kyl nyt ihan muista kenestä henkilöstä on kyse...heh...jos haluut anonyymina kuitenkin pysytellä, niin hae Playkaupasta sovellus hakusanoilla Carreras Populares...ja ko. sovelluksen ikoni on sininen, ja siinä lukee "Runn". (Kahella ännällä). Siinä voi hakee esim. paikkakunnan nimellä. On niitä hakupaikkoja netti pullollaan muitakin. Ja kisojen aika on samoilla haminoilla yleensä kun aikasempinakin vuosina Toinen vaihtoehto on se, että ilmotat täälläoloajanjakson ni mie voin tehä tänne plogiinki kyseisen aikajakson kisalistan. Ja jelpata kisoihin ilmottautumisissa jos tarvii? Ne ilmottautumiset kannattaa tehä ajoissa, jos tulee jotaki selvittämistä, ni ei lopu aika kesken. Mie tuun tänne takasin tammikuun alkupuolella. T.uuno

  VastaaPoista
 3. Olin vajaa 10 vuotta sitten Mikon luona hetken treenaamassa ja käytiin parissa kisassa, keilaamassa ja virvokkeilla yhdessä. Nähtiin joskus myöhemmin Kymijokiviestissäkin. En löytänyt Applen kaupasta tuollaista sovellusta, joten jos viitsisit katsoa, onko 6.-14.1. kisoja lähiseudulla, niin olisi mukava. Meillä on auto vuokralla, joten ei tarvitse vuokrata kankeeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep..mie laitan tänne hyvissä ajoin eli ennen joulua erillisen listan lähiseudun kisoista tuona aikana, vaikka nimellä "Tammikuun kisoja", ni sitte varmaan kerkii ilmottautuaki ajoissa. T.uuno

   Poista
 4. Vuosi oli 2015, eli vajaa 8 vuotta sitten

  VastaaPoista
 5. Minä olen useasti juossut tammikuun kahdeksannen päivän aikoihin CARRERA Y MARCHA NÓRDICA DE REYES SAN FULGENCIO kisan, jos tuommoinen vitosen pikamatka ihan Torreviejan tuntumassa kiinnostaa. sellainen pienempi vaatimattomampi kisa. Useasti ollut muitakin Suomalaisjuoksijoita kisassa.
  Corre Birrassa on varmaan kisatieto.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ola, näyttää olevan nytkin 8.1. Tuollainen lyhyt matka sopii enemmän kuin hyvin, kun ei ole pystynyt treenaamaan vuoteen.

  VastaaPoista