sunnuntai 4. joulukuuta 2022

VIII Carrera del Pavo y Papa Noel, Molins. 4.12.2022

 


Käytii tänää viettelemässä pyhäpäivää Molins'issa, tuolla Orihuelan lähellä. Vesa tuli hakemaa miut aamulla päivän jo valjettua tuosta mörskän kupeelta.

Ajeltii kisakylään Los Montesinosin ja Bigastron kautta. Bigastrosta on vajaat 10km Molins'in kylään. Lopussa laitoin navigaattorin varmuudeksi päälle, vaikka ehkä ei ois tarvinnu.

Heti alkuun on todettava, että Uunoiluksi mäni Uunon kuvanottohommat lähes kaikki. Puhelimen vakioasetukset on semmoset, että jos et niitä muuta koko ajan kuvat on kaikki epäselviä...no sillee kävi nytkin. 

Iloiset veikkoset Jarkko ja Vetsku ennen lähtöö.

Perille ko päästii, parkkialue ihan lähtöpaikan vieressä oli tyrkyllä ja sinne ajettiin suoraan ilman isompia kiertelyitä. Jarkko Järvenpääkin ajeli samoille parkeille. Ja myös Norberto de Wolf innokkaana kisojen kiertäjänä.

Norberto verryttelmässä ennen kisan alkua.

Lompsittii sitte muutaman sadan metrin päähän dorsaalien hakuun kylän keskusaukiolle Desipelinappuloillahan on täällä ainoastaan yks asento ja se on Kaakko. Jyske ja jytinä oli melkonen koko kisojen keston ajan. 

Ei taija olla koko Espanjassa sellasta kisaa tai juoksu-urheiluun liittyvää kienkeriä, etteikö Paco Belmondoo oo näkösällä. Täälläki mukava ja avulias Orihuelan mies oli toimimassa kisojen jouhevan sujumisen eteen.

Uuno, Vetsku, Pavo ja Jarkko

Sitte päästii lähtöö ja lähtölauluja laulamaan kaikkien irtoovien desibelien avulla. Matkahan oli 5km, ja se juostiin kahtena lenkurana. Vesa oli joutunnu toisaalla juostavan pitemmän matkan perumaan ja nytkin oli tarkotus juosta ehjänä maaliin isompia rykimättä. Kaikkiaan maaliin juosseita oli reilut 300.

Jarkko, nuori Fernando Moya Ruiz ja muutama muu juoksija irtaantu muusta joukosta, ja Jarkon mukaan Fernando oli tehnny neljän kilsan kohalla nykäsyn, johon muut ei pystynny vastaamaan. Fernandon voittoaika kokonaiskisassa oli15:14, ja Jarkko kakkosena ajalla 15:25. Jarkko voitti kylläkin oman sarjansa. Onnea!

Komia oli Jarkon mitali.

Vetsku oli tyytyväinen juoksuunsa. Keskitahti oli alle 4:30 ja loppuaika 22:19, jolla heltisi VetC(M55) sarjan kuuves sija.

Vetsku "toipumisalueella".

Petri ja Sarikin paikalle kerkisivät kisatunnelmia nuuhkimaan. 

Lapsille oli monen monta lähtöö myös järjestetty ja osa juoksijoista oli varmaan juuri kävelemään oppineet....mukavaa kyllä katella niijen rentoo menoo...suunnallakaan ei aina oo väliä. Uuno on jo tullu samaan pisteeseen. Suunnalla ei oo enä väliä, mut liike on tärkiää...heh ja vauhinki merkitys vähenee vääjäämättä kaljun laajetessa ja vuosien lisääntyessä.

Nuorempien sarjojen lähtöjä.

Sitte ooteltii pitkät tovit kaikkien lähtöjen läpivientiä lepposassa auringonpaisteessa.

Kateltii viel Jarkon "pytitys" ja sitte karahutettii Zenian kautta mörskälle, ja Vetsku jatko siitä omallensa.

Mukava oli kyl käyvä taas kisoissa, vaikka vaan kattomassa, ja Vetskulle, Sarille, Petrille ja Jarkolle kiitokset mukavasta seurasta ja jutuista.

Hanne oli Valencian maratonilla juossut sarjassaan kahdenneksitoista ajalla 4:29:57. Onnittelut Hannelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti