lauantai 12. marraskuuta 2022

Nipponilaiset

Torre del Moro ja Uunon Kankee.

Nipponilaisetha on sanonnu, että mikkää ei oo elämässä tärkeetä paitsi puutarhan hoito. Monenlaista jonnenjoutohommaa on tullu tehtyy koko ikä, ja niinpä mieki aattelin tuota puutarhanhoitoo kokeilla ja selvittää kuinka tärkeetä se on.

Naapurit Madridista näytti viime viikolla mallia, ja setvi tuon niijen puolen viidakoituneen pihan riimakuntoon parissa päivässsä.

Siitä mieki innostuin, ja investoin eilen 3€ oksasaksiin, jotka ei kalllimmasta päästä ollu vaan sieltä toiselta laijalta. 

Äske viettelin puolen tunnin mitan urheilupuiston telineissä, ja lompsin takasin +25 asteen lämmössä. Yöki oli vaihteeksi lämmin +20, mutta edellisenä yönä alko ukkone rymistellä, ja Esteri raotteli elimijään rapijasti, ja sitä kesti eiliseen puoleen päivään saakka.

Nyt vähäse juomaa kurkkuu, ja sitte siihe puutarhan hoitoon.

2 kommenttia:

 1. Arvatenkin kiinankaupasta ostit sakset?
  Lujaa tekoa tuo kankee, vuosia ja kilometrejä on jo takana, ja edelleen pelittää.
  No pientä remppaa tosin kankeekin on ajansaatossa tarvinnut.
  Täällä ei oikea talvi ota oikein tullakseen, kun sataa lunta kohta jo vesisade sulattelee lumen pois.
  Ei oo kiva kun ei ole oikein sulanmaankelit eikä liioin talvikelit.

  VastaaPoista
 2. No sieltäpä juuri. Mistä arvasit...heh...ei ollu tuo saksien rauta oikeen oksankestävää...heti mäni pinta ekan käyttökerran jälkee ruosteeseen. No kiinanmiehen öljyllä tölväsin kapineet. Hyvin muuten pelittivät. Täällä kyl kelit on jatkunnu "hiihtokuntosena" koko ajan. Kärvistelemisiin! T. uuno

  VastaaPoista