perjantai 25. helmikuuta 2022

Suomen pitäs lyöttäytyä

 


Suomen pitäs viimestää nyt kyl ehottomasti lyöttäytyy tuoho OTANiin niinko se täällä Espanjassa, Naton jäsenmaassa "nurinniskoin" kirjotetaan. Se on ollu Uunon mielipije kyl jo melko pitkää Kaakkois- Suomessa ja rajan läheisyyvessä syntyneenä ja suuren osan iästään asuneena. 

Enempi vähempi on kuullu kaikenmoista juttuu erityisesti vanhemman väen puolelta. Vaikka Uunon Isukki oli vahvasti vasempaan laitaan kallellaan, miuta se homma ei etenkään nyt vanhempana ihan vakuuttuneeksi oo tehnny tuo itänaapurin järjestelmän ylivertasuuvesta, ja kyllä ne Isukinki mielipiteet ja kaikki muukin loppuvuosina rapistu, niinku tietysti ikääntyvällä kuin myös Uunolla aina tulee tapahtumaan. Suomen lintukodossa on ollu suhteellisen hyvä asustella, vaikka kaikki ei aina kohillaan ookkaan.

Omaki yli 40 vuotta kuitenki kestänny käytännön "kolhoosikokeilu" loppu ihmisen perusluonteeseen kuuluvaan oman edun tavotteluun ja rahan ahneuteen. 

Itänaapurin diktaattorin viimene julkilausuma oli selvä uhkaus Suomelle. Siinä lausumassa ei ollu pilkahustakaa ystävyyvestä, yhteistyöstä, eikä avun antamisesta eikä sen saamisestakaa.
Aatunki valtaan nousu ja pääsy johtu myös osin siitä, että rauhaa rakastavat ihmiset, mitä lähes kaikki on, riippumatta kansallisuuvesta, ei uskonnu huonosti käyvän, eikä avannu suutaan, vaan olivat hiljaa. Nyt sitä virhettä ei saa antaa uuvestaa tapahtua.

Tällä Torreviejassaki on huomenna kirkkoaukiolla mielenilmaus Ukrainan tukemiseksi. 

Eipä tässä mitää muuta asiaa ollu, ja pahoilla mielin oo  katellu toinen toistaan järkyttävämpiä uutisia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti