keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Kesäaika vs tsaarinaika

 

 

Kovasti on jupinaa syksysin ja keväisin tuosta kellojen vekslailusta, ku siirrytään syksyllä talviaikaan ja keväällä kesäaikaan. Miekää en siitä oikeen tykkää koko hommasta. Työaikana erityisesti kenkutti tuo siirto talviaikaan, ku Uunon pimeestä vapaa-ajasta tuli entistä pimeempää.  No siinähä on kyse vaan vaivasen tunnin siirtymästä.

Venäjällä on nyt kuitenki heränny Peen toimesta vaatimus kellojen siirtämiseksi yli sata vuotta taaksepäin tsaarinaikaan. Melko iso, etten sanos ihan mahottoman iso ja ylisuuri siirto tehtäväksi yhellä kertaa, ja vaikka siirto tehtäs pienissäki pätkissä, niinko nyt näytetään yritettävän, ni siirto on ylimitotettu todella raskaasti.

Siirtovaatimus on saannu melkosen säpinän ja sopan aikaseksi Euroopassa ja maalimanlaajusestiki. Nuin ison siirron yrittämine tulee jo yrityksenäki kalliiksi, ja se ruumis- raha- ja kaikenmoine muukin määrä minkä siirto ite sitte maksaa on hirmune läjä käsiä, ketaroita, irtopäitä ja muuta mammonaa. En kannata koko siirtoo....ehottomasti en, ja hanttii laitan siirron estämiseksi.  

Nyttehä sitä aikasiirtoo ollaa yrittämässä koeluontosesti vähä Suomesta syrjemmällä, mutta jos siirto siellä onnistuu ilman suurempia vastustuksia, tullaa se sitte viemää varmasti läpi muuallaki, myös Suomessa.

On siinä asiassa omaki lehmä Uunon ojassa, ku kesähuvialueelta ei oo ku tasan 30km itärajalle ja yleensä noin suuren aikasiirtymän tekemine vaatii myös valtakuntien rajojenki uuvestaa mittaamisen sotavoimien toimesta....hyi hitto. Viel pitää ruveta Uunonki katajan kaatoon, jousipyssyn värkkäämiseen, nuolien vuoluun ja ritsojen tekoon. Ajatuski siitä kyl puistattaa jo muutenki vapisevaa Uunon raihnarunkoo, mut pakkohan se on tehä mikä pitää tehä.

5 kommenttia:

 1. Kovin samanmoiset ovat omatkin ajatukseni Uuno-veliseni. Ei ole hyvät otteet naapurilla, ei. Nyt väliaikaisesti jonkin verran vajaakuntoisena hankkiuduinkin itsekin evakkoon tänne kelien ja kaiken muunkin suhteen ystävällismieliseen Nato-maahan.

  VastaaPoista
 2. Mukava että sieki pääsit luijen ympärillä olevia "leikkauslihoja" lämmittelemään ...heh..meinasin ekaks pistää, että "ehjänä" mut olis ollu ehkä liijan "hilpee" ilmasu. Kyl se Nato eli täkäläisittäin Otan, olis hyvä juttu Suomessaki, ni ois mökilläki muutaki turvaa, ku nyt siellä vaan olevat rikkinäiset ritsat.

  VastaaPoista
 3. Nii... Mutta kuinka lie kallis kerho jäsenmaksuiltaan on tuo nato.?
  Monta lie lentolippua Alicanteen ostas sillähintaa mitä se natolaisuus maksas pekkaapäälle?
  Mehän ollaan täällä ko lintukodossa, eihän se venättäkään niin hullu ole että Suomen haluais, onhan niillä jo Siperia ennestään, ja sehän opettaa.

  VastaaPoista
 4. Tuohon lisäisin että kyllä se Putin voisi jo eläkkeelle jäädä, pääsee tänävuona jo 70 sarjaan, vois vaikka Tulla torreen kisaileen juoksutapahtumiin, määki tulisin samaan sarjaan.
  Vaikka harrastukset Putinilla kyllä taitaa olla muut kun juoksu, Jääkiekko, judo, kalastus, eräretkeily, moottoripyöräily ym. onhan niitä.

  VastaaPoista
 5. Kerho on kallis ja senkin ylhäällä kanniskelu maksaa ison läjän maltaita, se on varma juttu. Ruumiita ei oo vielä montaa tullu, ja toivottavasti toppaa koko souvi nopijasti. Rauhassa ja sovussa ois parempi kyl elellä kaikkien. Huonommat ajat kyllä on muutenki tulossa kaikenmaaliman rajotusten takia. Jos lentovenhot vielä liikkuu, mie mänen keväällä täältä mökille möllistelemään. Sinne kyl mahtus Veteraano ja Olaki virkistäytymään.

  VastaaPoista