maanantai 7. maaliskuuta 2022

Zaporizzjan ohjastajat

Kovasti huolestuttavia on lähes kaikki uutiset. Sinne ei paljo ilosempaa tiedottamista sovi nuijen vakavien asioijen vuoksi.

Huolestuttava asia on myös tuo sotapäälliköijen ohjastamisen alotus Zaporizzjan atomien ytimiä halkovassa voimalassa. Luulisin lonkalta, että sotapäälliköijen voimalan ohjastukseen vaadittavat ohjastuskortit ja pätevyys ei oo pykälien vaatimassa kunnossa? Oli myös tuo ohjastukseen pääsy tykistön avustuksella pikkuse epäilyttävä temppu.

Miulta ei oo vieläkää unohtunnu tuo noilla seuduilla tehty pykälien vastanen ohjastuskokeilu Tsernopiilissä. Se on semmone masiina tuo atomiytimien halkasuun perustuva voimala, että jos ne ytimet oikeen halkeilemaan rupijaa, sitä ei talttumaan saa juuri millään.

Uunon jodipillerivarasto on varmasti jo ylivuotinen niiko Uunokii, mutta vielä on onneksi kaikki ruokakomuutit täynnä voittosuolaa. Aikoinaa ainakii meijän perällä siihe lisättii Jodia struuma-sairauven ehkäsemiseksi. Mut en tiije mite täällä Iberiassa on asioijen laita? Pitänee varmistaa asia, ettei tuu tehtyy turhaa farmasiareissua.

Muutenki tuo ohjastushomma noilla kulmilla on männy melko riehakkaaksi ja raskaasti ylikierroksille ja laukalle ja ihmisillä on siellä tukalat oltavat ja suuri hätä ja osa ei ees hengissä oo selvinny.

Miulla ois pari ehotusta asioijen saattamiseksi paremmille tolille. 

YK:ssa tuo veto-oikeus pitäs poistaa ja muuttaa työntövelvollisuuveksi. Sillo saatasi jotaki aikaseksikii, eikä kaikki hyvät lausahukset sortusi jonku valtion veto-oikeuteen. Talviaikana se auttas Uunooki kovasti ku Rusinantessa on huonot talvitenkaat ja monasti kova puute työntäjistä. Sotamasiinoita tuo työntövelvollisuus ei koskisi, vaan ne saisivat jäähä niille sijoillensa ruostumaan, jos jumittuuvat.

Toine ehotus ois se, että kaikkien maliman pitkäpöytästen pitäs suorittaa hyväksytysti uuvestaa kansakoulun muutama kurssi. Tasoksi varmaan riittäsi toka luokka, ja oppilaat voisi toimii opettajina.

Yks kurssiaine pitäs olla historia, ni sen hyväksytty läpäsemine estäs sen, ettei pitkäpöytästen tarvis ruveta uuvestaa historiaa enää kirjottamaa, eikä sitä vääristelemää oman, joskus sairaanki mielen mukaseksi.

Toine tärkee kurssiaine ois ilman muuta tuo maantieto. Siellä kakkosluokan oppilaat opettasi pitkäpöytäsille missä mänee oman valtijon rajat. Sillo ne rajat ois selvillä pitkäpöytäsillekii missä ne mänee, ja jos ne ois selvillä, sillo ois vältytty monelta murheelta ja vältyttäsi tulevaisuuvessaki.

Kolmas syventävä kurssi ois semmone, jossa sitte oppilaat neuvosivat periaatteella "naapurin puolelle ei saa paaluttaa" pitkäpöytäsiä mitä nuo kurssit sitte käytännössä tarkottaa. Sillo ois kaiki selvää, eikä ois tarvinnu ees hyökkäillä Donetskii, eikä muuallekkaa, vaan voitas syyvä kaikessa rauhassa Donitsii ja olla tyytyväisiä ja kylläisiä omiin eloihimme.

Nuo lukusat murhat ja kalsarijen myrkyttämiset pitäs kyl selvittää ja saaha tekijät vastuuseen teoistaan. Toivottavasti muutenki tapahtuu ryhtiliike maalimanlaajusesti kaikilla osa-alueilla, eikä päästetä asioita enää huonoille tolille".

Meinas jäähä yks tärkee ja hyvä juttu pois. Toivottavasti kohta loppuu putkat, joihin noita sodan vastustajia on jo tuhatmäärin raijattu. Sitä toivon todella hartaasti, että niin kävis. Sillo tää raju ratsastelu loppus, vaikka unohtaminen ja asioiden paluu rauhallisille uomille voi viijä vuoskymmeniä.

Tuosta kaikesta ylläolevasta ens kesänä on pakko vahvistaa myös kesähuvialueen vartijointia. Alustavia toimenpiteitä on jo tehty.

Tässä kesähuvialuetta vartioiva Uunon näköispatsas. (Tässä kuvassa vielä vähän keskeneräinen. Naapurin vielä riehakkaan Ada-koiran innoissaan riepottelemat tennarit puuttuu kuvasta ja vähän muutakin rekvisiittaa). Ada saapi kyl miun luvalla syyvä suihinsa yhet tennarit per visiitti. Uunolla kyl tennareita löytyy tähän tarkotukseen varmasti loppuiäkseen.

Uunolle on kotijoukot tehnny "avustajan" vahvistamaan huvialueen vartiointia. Vahvistus vartiointiin on todella nyt tarpeellinen näinä epävarmoina aikoina.

Uunon ajan on täyttänny lähes kokonaan uutisten kuuntelu ja lukeminen. Aihe kiinnostaa muutenkin kun sen ajankohtasuuven vuoksi. Lähes kaiken aiheeseen liittyvän oon lukennu ja kertaillu historian tietämyksen aukkojani...heh...sinänsä turhaa hommaa, kun seuraavana päivänä voi huoletta alottaa samojen asioijen lukemisen alusta, eikä huomaa, että eilenhä tää jo tuli luvettuu moneen kertaan, ku ei muista mitään.

Uuno

Kirjoittaja on Veeniemen alueen tiedustelupäällikkö. Tämän hetken toimipaikka Välimeren alue, myöhemmin Mustanmeren alue. Toimii virattoman tahon valtuuttamana. Viralliselta taholta ei ehkä valtuutusta olis saatu, mut tää riittää mainiosti tässä vaiheessa. Ennen viratonta valtuutusta Veeniemi julistettiin demilitarisoiduksi vyöhykkeeksi, ja on sitä edelleen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti