torstai 18. helmikuuta 2016

Kannattiko?

 
Ku pää eikä jalat kestänny aamulla juoksenteluva, ni lähin kävelemällä köpöttelemää Masan mäkkee ja sieltä Zeusta pitkin Pariisille ja käin kaupassa. Kuva on räpätty Masan mäjestä.

Sitte lähin ilman mittää ajatusta suunnasta ajelemaa Carrefourin katiskalla. Se johatti miut taas Guardamariin. Kämpillä oli Olan kanssa joskus eilen puhetta, että kirkkoaukiolta pääsee linnotukselle. Mie en oo kirkkoo aikasemmi havainnu, Uuno kun oon, vaikka aukiolla oon käynny oikomassa useanki kerran. On siinä perhana näköjään kirkkoki...heh uunompiki joskus viisastuu.

Sitte jatkoin Guardamarin takalaijalla olevalle Masymas'in kaupalle, ja ostin muonaa, ja sytkytin Segura-joen varteen evväijen syöntiin ja kattelin kalamiesten touhuja.

Monet kerrat oon meinannu käyvä kattomassa La Marinan rannassa sitä siellä olematonta Marinaa, ja nyt siellä kävin. Ennen rantaa on komijaa Pinja-metikköö.

 Paikkansa pittää. Ei siellä mitään satamaa ole, mutta mahtavat hiekkarannat.

Sitte ajelin takasin keskustaan ja koukkasin uuvestaa alamäkeen ja 1,5km:n päässä olevalle Välimeren rannalle. Kuva on otettu Santa Polan suuntaan.

Kovasti on rakennettu La Marinaankin teitä taloja oottelemaan, joita niitäki sinne kyhätää moneen kohtaan.

Takalauvotus alko pistämää tuossa vaiheessa vähän hanttiin Uunon pyöräilyn jatkosuunnitelmille, mutta en sen rutinasta välittänny vaan jatkoin viilistelyreissuani Santa Polaan. Rantaan käännyin heti "lumikinoksien" jälkeen tulevaa ekaa tietä. Kuva on siitä alkupäästä.

Siinähän on sitte kolmisen kilometrijä puolimaratonin "loppusuoraa" ja mahtaavaa rakennettua jalka- ja pyörätietä ja hiekkarantaa. Mukavannäköstä seutua.

Sitte viilistelin puolimaran maaliviivoille ja jatkoin venesataman ohi kalasatamaan. Kuva on kalasatamasta Alicanten suuntaan, ja rantahan jatkuu siitä vielä edelleen.

Pitihän siinä keskustan kujilla senverta koukkija, että linnotuksen etuovelta kuvan sai otettuu. Siinä silmä ja hermo lepäsi. Aukion reunassa on myös Sabadel-pankin konttori, jossa Uuno vieraili joku vuos sitte ku ammattilaisura oli alkumetreillä...heh...samoilla metreillä ollaan vieläki. Ei oo dineroita sen jälkee näkynny, ja kovin oli roposet tiukassa sillonki.

Siintä koukkasin venesataman kuppiloita katsastamaan. Kommeet on paikat ja leveät kävely-pyöräilytiet.

Satamatoimisto tai joku muu Nautilus tai sukellustalo.

Kovasti oli satamassa eri kokosia ja näkösiä jollia, joihin Uunon käteisvarat ei "ihan" ylety. En viittinny ees ruveta kyselemään itestäänselvyyksijä.
 
Tähän maiseman katteluun miunki tän retken "vitosen" putjetti yletty. Tässä näkymässä ropsahutin repusta "jarrujuoman" auki, ja vietin varttitunnin sitä nauttien ja patonkija mutustellen, ja olin tyytyväinen olotilaani, vaikka takalauvotus oli vähän jo tuskastunnu.
 
Kuva ja kohde on molemmat "vähän" tärähtäneitä.
 
Sitte lähin pääosin takalauvotuksen vastimuksesta ajelemaan La Marinan ja Guardamarin keskustan kautta kovassa vastatuulessa kohti kaukana häämöttävää Torreviejaa. Kuva on suolalammikoilta Santa Polan liki.

Viimene kuva samoilta lätäköiltä.
 
Siinä mäni lähes koko päivä....kannattiko perspuolta ja aikaansa kuluttaa? No omasta mielestä kyllä...ehottomasti.
 
Uni ei nyt kyl oikeen ota tuulta allensa. Pitänee nousta valvomaan.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos Uuno-matkaoppaalle hienosta virtuaalimatkasta komeine kuvineen ja mainione kuvateksteineen. Tuosta "tärähtäneestä" tulee mieleen tapaus mielisairaalasta, jossa ottamani valokuvat olivat pääsääntöisesti onnistuneita, vaikka joukossa oli muutamia tärähtäneitä.
    T:Pate

    VastaaPoista
  2. Hyvä on, että "tärähtäneitä" piisaa selväjrkisten elämöintiä "tasottamaan" joka paikassa. Lapiointi-intoa sinne!

    VastaaPoista