tiistai 26. toukokuuta 2015

"Risu"-savotta

Uunon "risu" kylellään...ja Uuno myös, mutta ei näy kuvassa...

Ratevasti on tuo aika taas kulahtannu. Sunnuntai-iltana vielä kaikesta väsymisestä huolimatta illalla nykäsin konesahan tulille ja rytistin nurin latvastaan vaurijoituneen (niinku Uunokin)
"risun" tuosta "vierasmajan" takkaa. Täällä nuo "risut" alkaa jo olla semmosia, että mettäkoneetkaan ei niille mittään maha. Tällä "risulla" oli ikää reilut 10 vuotta enempi ku Uunolla ja paksuutta vielä 35 pölkyn jälkeenki 15". Uunon pikkusen, mutta pippurisen sahavekottimen terä ei ennää yheltä puolelta ylety noita "risuja" katkomaan, vaan puuta pittää ympäri laukkoa hevosen lailla ennenko "risun" kylelleen saapi.

Siinä on Uunolle "silppuamista" moneksi päiväksi. Nyt on tuo tyrätilanne sillä mallilla, että en ees yhtä pölkkyy ruppee kottikärrilöihi nostelemaa, vaan pilkon pölkyt pelipaikalla ja hiissaan sitte klapit tuohon liiterin viereen, ja ehkä annan niijen kuivuakin siinä?

Maanantaina kyllä uni maitto, ja parin tunnin kauneusunetki nykäsin vielä iltapäivällä....ei ollu toivottua vaikutusta. Sama vanha ruttunaama minnuu katteli unijen jälkeenki peilistä.

Tänään jo sitte melko hyvässä vysiikassa Satulle kahville "läskikumilla" ja siintä Taavettiin kaupoille. Rouva-Uuno tuli autolla perästä. Takatullessa venhon tankki täyteen ja veneellä takasin saareen "lepäämään". Perse oli toipunnu jo aika hyvin sunnuntaisesta.

Illan suussa vielä venholla mantereelle ja yrittelin pientä juoksua....jalat ei vielä ihan ok, mutta huomenna varmaan jo ovat?

2 kommenttia:

  1. Sankkaa tukkimettäähän siinä Uunon mökin ympäristössä on, ei mitään risuja.

    VastaaPoista
  2. On siitä kaajettu jo paljon, mutta nykytalvilla jäätilanne on semmonen, että harvassa on talvet kun koneet tänne saareen pääsee....ja minuu kyllä huolettaa kovasti se tuleva tilanne kun pääseevät ja naspuritontills tehhään avohakkuu.....sillon on Uunon rakennelmien katot lutussa kaikki kun jälelle jäävät puut tuulella kaatuileevat kattojen päälle.

    VastaaPoista