lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kypsyy ja käristyy


Kovasti kohelsin koko päivän, jos en muuta ni hetekalla leppuuttaen. Alottelin aamuni halkomatehtaan käynnistyksellä. Välillä siivosin biovessan oravan riehumisen jäliltä, ja sitte jatkoin "tehtaalla".

Välillä kanniskelin vettä saunalle, ja täyttelin vesipadan ja kiukaan tulipesät puilla. Sitte lähin rotiskolla baarille kahville ja tankkasin.

Siellä sitte jo taas iski tuo nykysin jokapäivänen "takakeno". Tankkauksen jälkeen ku mänin maksamaan ja samalla tilailin kahvin ja pullan, ni homma mäni vaikeeksi....lähes oman sietokykyni yli. Joku perkele oli miuta ennen tankannu samalta mittarilta ja jättänny oman ostoksensa maksamatta....siinä sitte setvitti pitkään ja hartaasti asijan tilaa, mutta mie siitä selvisin pienellä niskapunotuksella ja suurella verenpaineen nousulla.

Sitte ku sain pullan survottua leukojeni välliin ja kahvikupposen kurlattua kitusiini, jatkoin apealla mielellä rotiskon ohjastuksella rantaan. Siellä pakotin itteni viijen kilsan kävely/juoksu reissulle. Se helpotti pikkusen.

Sitte saareen ja laitoin rillin tulille. Virittelin kolme kananjalkaa ritilälle ja testailin miten ne siinä kypsyy ja käristyy. Siinä sain omanki yliviritetyn pinnani vähän löysemmälle. Syönnin jälkee lähin saunan lämmitykseen ja rättilöijen pesuun.

Sieltä kerkisin mörskälle kymmenen maissa. Oli jo pimmeetä. Ottalohkovalot virittelin lohkojeni päälle ja raijasin liiteristä neljä reissua puita yön varalle. Huomenna se Esteri taas perseineen tänne kuulemma ilmaantuu...ei olisi yhtään väliksi, mutta hommaa kyllä miulla riittää sajepäiväksikin, jos vaan haluja löytyy...

4 kommenttia:

  1. Ratevaa päivää saareen! G aff kera kipiän selän

    VastaaPoista
  2. Kiitos G aff....tää "nuoruus" alkaa jo tosijaan olla vähän kipijää joka päivä. Noo ootellaa innolla sitä tulevaa vanhuutta...yiritettää toipua. Mie lähen pottujen keittoon...

    VastaaPoista
  3. Jollakin hemmetin systeemillä nää kommentit alkovat kulaamaan. Kun kelit paranee niin Rikhartin kanssa Luumäjen suuntaan matkaillaan. Selekähhii alkaa notkistua iltaa kohen vaikka muurpatassa ei ole muorin kanssa käytykkään. Sehän se vanhan kansan lääke on.

    G aff

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu...mie käin mantereella vähän nilkuttamassa. Muuripatassa vaan kiehutin vettä rättilöitäni varten...kärvistellään.

      Poista