keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Hiuksen katkasu

 
Tännehän ei kurjuutta kummempia kuulu. Eilen yritin täällä Taavetissa ängetä kaljun kiillotukseen, ja samalla ois voinnu katkasuttaa hiuksenki, mutta ei onnistunnu sekään....

Ekassa paikassa sanottii, että ei kerkijä...mää seuraavaan paikkaan. Sinne mänin, mut paikan ovessa seiso kyltti, että leikkuuosasto on kokonaa tänää sulki. Kolmannessa paikassa sama juttu ku ekassa, ei jouva eikä kerkii....no sitte mänin neljäntee, tuloksena siitä oli "ei kerkijä tänää".

Sitte alko jo muutenki mätkittyy ruumistani kyrsimään ja ohrimaan. Käin ostamassa kaupasta peilin. Siinä näky todella väsähtänny vanha mies.

No kokosin vielä ruumiini rippeet ja mänin viijenteen paikkaan. Sieltä sain maanantaille ajan hiuksen katkasuun ja kaljun kiillotukseen.

Illalla puotireissun jälkeen yritin yskijä vähän ripijämmän juoksulenkin. Se mäni olosuhelisät huomijoijen siedettävästi. Sitte käppäilin autolle ja vähän lämpösempää rättijä niskoille ja venholla liuhuletti hulmuten saareen. Sauna ja pesupata tulille ja nahkan ja rättijen pesun jälkeen muonitukseen.


Sitte vielä talikko käteen ja vimmattu talikointi. Jo väsähtäneelle vanhukselle riittäsi...

Huomenna en muuta vetele tai kääntele ku lonkkaa ja kylkee, jos tuo ennustettu Esterin ja sen ahterin kyläily toteutuu.

8 kommenttia:

  1. Moro! Esteri lotuaa aika vahvasti. Pieni kävelylenkki ja uusien okuläärien tilaus. Siinähän taitaa tän päivän rokrammi olla. Selkä ei arista enää niin pahast. Muistatko kun Jallu esitti yli 45 vuotta sitten Punnan Jussin kanssa jalan aristusta ja kirvelyä!
    G aff

    VastaaPoista
  2. Moro, niin tekkee. Miun hommana on tänää lonkan vetoo js kylen kääntöö. Kyllähän nuo 45 vuotta vanhat jutut muistissa on, mut muutaman päivän vanhojen kanssa tuppaa olemaa jo ongelmata. Harmi ku tuo Jussiki heitti pyyhkeen kehään liian aikasin, mut ainahan nää "reality-ohjelmat" ei mäne niinku elokuvissa vissiin kellään.

    VastaaPoista
  3. Juu kyll Jussi oli kiva ukko Valkealassa usein tavattiin. Varmaankin liki parikyt vuotta siinä välillä mäni, ettei tavattu, mutta sama iloinen Jussi se oli, luonnosta kovasti tykkäsi.
    Mujeet tällään pannulle. Käyhän itämaan tietäjää moikkaamassa siellä Himalajassa!

    G aff

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se oli. Mie sitä viimeset kerrat näin Kuntsilla töissä. Siulla on kunnon muonat. Tietäjää pitäs kyl käyvä moikkaamassa...

      Poista
  4. Taavetissa on kovasti pitkätukkia. Yritin siellä itsekin pari vuotta sitten ruokatunnilla pään leikkuuseen. Yhden kerrostalon alakerrassa oli varmaan neljä kampaamoa rinnakkain, mutta kaikki täystyöllistettyjä. Toivottivat viikon päästä tervetulleeksi uudestaan...arvaa meninkö. Siellä on varmaankin hiustenkasvu paljon joutusampaa kuin täällä, ellei sitten satu asumaan saaressa. Heh. T:Pate

    VastaaPoista
  5. Joo siinä "neljän ryhmässä" ei oo ku kolme nyt....sitte kävin viinakaupan talon takana olevassa ja sinnekään ei päässy, mut naapuriin sitte ens maanantaiksi pääsin. Pakko näin pienessä paikassa on joku tukkataika olla, kun niin paljon liuhuletit työllistää tukankatkasijoita. Nyt kannattas muijenki huonotukkasten tulla tänne liuhulettijä kasvattamaan.

    VastaaPoista
  6. Uskomattomia Wappuja nykyään. Väkijuomakauppaankan ei toimita männä. Keskarilla pärjäilöö. Ängetään kohta Een kanssa sinne kotmökin kulmille niin ei ainakaan tarvi Kuusaan kautta nokka veressä keskustasta palailla täyskuun aikana.

    Maratimo J.J.
    chief engineer
    Suami

    VastaaPoista
  7. Joo...sehän on hyvä jos ei väkevää kurlaannu. Hyviä Walpureita sinne kotimökille!

    VastaaPoista