lauantai 2. joulukuuta 2023

Lappu- ja retonki vähennys

Työteliäs oli päivä, ja mukava oli taas aamulla ylös nousta ja vejellä räppänät ja sermit ylös, sekä todeta, että aurinko siellä paistelee pilvettömältä taivaalta.

Aamupäivä mäni lumilapijon käyttöö valmistellessa, ja tiskihommissa, mut iltapäivällä jo pääsin tuoho vapaa-ajanki viettoon. Tarkotus oli yrittää juosta yhtäsoittoo 7,2km:n matka.

Alottelin sessijon 2,5km:n mittasella kävelyllä tuonne La Matan liikenneympyrän taakse. Siintä sitte kirmasin yli Suolajärven purkuojan Peltomarkkinoijen pitopaikkaan. Siellä käännähin takasin, ja toppasin tasan mittarilukemaan 7,2km. Keli oli juoksusouviin ihanteellinen, aurinkoinen, ja seinäpito pomppukenkien pohjissa kuivalla äsfaltilla. Vastatuuli vähän hillitsi menomatkaa.

Jokuhan tuossa Uunon kehossa tuntuu kyl mättävän, kun yhtäjaksonen hitaastikin yritetty juoksu tuntuu ylivoimaselta ja vaikijalta tehtävältä. Kestävyysharjottelun puute? Vanhuus? Vai joku muu? Siinä Uunon ehotukset mahollisista syistä tähän veikeuteen. 

Esijuoksija ehotti harjotusvaikutukseksi 4,5, ja maksimisykealueella (5) olin 78% koko reilun 40 minuutin ajasta, vaikka tarkotus oli vaan pysyä juoksun tapasessa liikkeessä tuo 7,2km:n matka! Kesisyke 138 täräystä/minuutti. Keskitahti 5:38min/km.

Saa nähä mihin vauhtiyritykseen päädyn tän perusteella tuolla Guardamarissa? Siinähn pitää yrittää huomijoija nuo lappu- ja retonkivähennykset, kun yrittää ajatella optimivauhtiaan siellä. Lappuvähennyshän tulee siitä kun numerolappu isketään rintaan, ja retonkivähennys siitä, kun kisavarustuksena retonkeja on vähempi ruumiin päällä, kun tällä lenkillä oli.

No sitte laiton resonanssikattilaan loput jääkaapissa olevat 2 porkkanaa kiehumaan, ja Vacuno-jauhelihat ja sipulit pannulle tirisemään. Mausteeksi suolaa, mustapippuria ym. , tomaattimurskaa ja ketsuppia ja Thaimaalaista sweet chili soossia perään, ja lopuksi vielä pakastevihanneksia pakkasesta. Tuli kyl Uunon suun mukasta jälleen kerran. 

Nyttehä tunti on vierähtänny Olan miulle lahjottamat kuulokkeet korvilla, ja kaikenmoista musiikkia oon kuunnellu. Pääasiassa Fleetwood Macciä ja Nirvanaa...erityisesti tuo vanha David Bowien (josta en erityisemmin tykkää sen äänen takia. Sanoittajana kyllä hyvä) vanha kappale The Man Who Sold the World, Nirvanan Kurt Cobain'in esittämä tämä versio on hieno, ja riipasee Uunon vanhaa ja riutunutta sielua ihan pohjamutia myöten. Sanat ja Cobainin ääni sopii kappaleeseen kun nakutettu. Ja paras kappaleen kohta on tuo lopun sellon ja kitaran harmonia.

Mänee jo vissiin liikaa Uunon pimijän sielunelämän puolelle....

4 kommenttia:

 1. Varmaan mies tehnyt hyvän tilin, jos koko maailman pysty myymään.
  Siellä Espanjassahan tänään juostiin lujaa maratonilla Valenciassa.
  Mahtavasti juoksi myös Camilla Richarson 2.24.38
  Ja varmaan keskiviikkona juostaan siellä teillä Guardamarissakin lujaa, ainakin seitenkymppiset.
  Ai niin eihän siellä sarjoja ollutkaan vanhemmille ukoille.

  VastaaPoista
 2. Joo, ja mietiskelin sitte, että kuka sen osti, ja millä rahalla, ku siinähä pitää olla koko maailman tinerot taskussa? Vai saiko ostettuu velaksi? Taitaa olla vejätystä koko virren sanat...siltä haiskahtaa. Nii juoksi, ja Vetskuki juoksi ittesä Molinsissa pootijumille. En tiije ku yhen seitenkymppisen joka siellä juoksee, ja se se ei ainakaa oo kovaajuoksija.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hyvin oli koko Torressa viihtyvä jengi juossut.
  Alustavasti kuvia tapahtumasta kattelin
  Vesakin oli juossut ihan suukautta hengittäen.
  Uunolle kuukausi pakkaskelin reeniä, ja kevätkaudella joka viikonvaihde kisaan, siitä se lähtee.

  VastaaPoista
 4. Koville otti, mut hyvä ku oli mukavaa. Huomenna toivottavsti jatketaa....t.uuno

  VastaaPoista