torstai 30. maaliskuuta 2023

Pellet ja Bellett

Kuva on tuosta miulle kovin mukavan näkösestä paikasta La Matan Lagunan portilta kivenheiton päästä, jossa tänäänkin aamuauringossa pysähyin yhen kuvan ja "vaarivideon" verran.

Miuta kovasti tänää kiinnosti tuo Suomen Otaniin (=Nato suomeksi) lyöttäytymine ja Turkin mahollinen äänestys Suomen lyöttäytymisestä mahollisesti jo tänää. Ei tullu tännääkää lasta, eikä p.... hommasta, mikä ei mikkää yllätys tainnu kellekkää olla. Kello jo rallattelee reilusti yli Uunon hetekoimisajan, ja oottelemaa en mokomaa pelleilyy rupija.

No kyllä miuta kiinnosti tänää moni muukin homma, ja vaiheeseen jäi vielä souvit. Aamulla kiinnosti lenkille lähtö ja sain hilattu itteni liikenteeseen jo heti yheksän jälkee. Ilma ei vielä ollu kerinny siihen ennustettuun +27°C:een vielä nousta. Hyvä oli hipsutella Quironin saluunan kupeesta luonnonpuiston aijan portista sissää ja nautiskella auringosta pitkät vermeet päällä, ku tuo pillerien nakkelu nieluelimeen on vielä kesken pahasti.

Luonnonpuiston pöytäpaikan läheisyyvessä oli jonkun alakoulun juoksukilpailut mäneillään. Siinä oli satakunta n. 10 vuotiasta tyttöö ja poikaa opettajineen juoksentelemassa kilpaa. Mie kävelin siintä ohitte urheilukamppeissa Espanjan Orihuelan Tragamillasin pusero päällä, ja yks oppilaista tuli liki ja kysy, että mikä on siun suosikki pelaajanumero. Mie kysäsin, että jalkapalloo varmaan meinaat...heh vastaus oli...joo.

No miulle kysymys tuli yllättäin, ja päässä vilisti muutama jalkaplloilija, jotka täällä on palloo potkuttannu, ja Uunon suosikit on kyl Luka Modric, joka on kroatialaine, pellaa Real Madridissa, ja ehkä Messi, joka pelas Barcelonassa, ja on argentiinalainen. No enhä mie niijen pelinumeroita tietenkää tienny, enkä siinä innokkaalle pikkupojalle ruvennu mielenpahottajaksi ja tölvässy ulomaaneläjien nimijäkään siihe. Yks nimi, joka mieleen tuli, mut ei Uunon suosikkilistalle kuulu on tietysti Ronalto. Sehän pelas kyl Realissa, mut raha kiinnosti vanhaa miestä enempi ku mikkää muu, ja piti sen takija siirtää kirjasa öljyseilkijen peluutettavaksi. Eikä sekää espanjalaine oo.

Pojalle sanoin siinä kuitenkii jotenki sillee, että ku Suomi on vähä huonompi jalkapallossa ko Espanja, ni en oo kovin perillä tuosta, ja miuta kiinnostaa nyt tuo juoksu enempi, ni en oikeen kysymyksee voi vastata. Koko tilannetta seurannu seurakunta remahti nauruu, ja Uuno jatko hyvillä mielin muutaman sata metrii juoksenteluu.

Luonnonpuiston portilla toppasin, ku siinä oli pari espanjalaista yrittämässä selvittää espanjan kielellä saksalaiselle, miten päästää kiertämää maastopyörällä La Laguna de Torrevieja. Ei tainnu oikee onnistuu selvitys, ku ne viittilöi miut paikalle. Saksalaineha puhu englantia, ja mie selostin mite pääsee Lagunan kiertämää.

Siintä jatkoin La Matan Lagunan täyttö-"joelle", ja sen ylimenvälle sillalle, josta ei nyt yli pääse ku on remontissa. Edellen jatkoin LaMatan liikenneympyrään. Siinä tuli vastaa pari liikenneympyrän vahtia, jotka alottivat työvuoronsa, ku päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Sadepävinä liikenneympyröitä ei tarvi vahtii. Sillon ne pysyy ilmeisesti paikallan vahtimatta?

Sitte pirruutin kolleegalle ja kyselin kuulumisia, ja nilkutin vanhan kämpän likeeltä mörskälle. Laittelin pyykit koneeseen, tein jelppihommia useamman tunnin. Pyykit nyörille, ja makaryynilootan valmistukseen. Uuniin ja heti nälkäsenä lapijoimaa vattanahkan alle.

Sitte taas Pelle- ja Bellettihommiin. Uonon Unkarin ja Turkin arvostus on kyl lasehtinnu entisestä ripahuksen. Ei se nyt missää tapissa oo ollu ennekää. Unkarissa en oo käynny ko kerran, Nyireguhazan veteraanojen EM-kisoissa. Vuotta en muista, mutta meininki oli vähän itäplokkimainen ainaki sillon.

Turkissa oo käynny monta kertaa, ja tuskasin retki oli parikytävuotta siiten ko olin Kreikassa opiskelemassa vuorotteluvapaalla. Sillon käytii "nöösipoikien" kanssa Serresistä junalla Istanbulissa. Kyl se reissu opetti Uunolle ainakin sen, että Turkki ei oo eurooppalainen valtio, eikä tuo Ärdokanin ja muijen toiminta Suomen Natoäänestyksessä oo Uunon mieltä, eikä pidettä muuksi muuttannu.
Toinenki vähän töitä reissun jälkeenki teettänny reissu oli muistaakseni Antalyaan, ja siellä juostu maratonin juoksukisa. En muista juoksinko ite, mutta kolleega Ola ainakin juoksi ja Rouva-Uuno kanssa. Onkelma ei ehkä turkkilaisista johtunnu, mutta kakka siitä retkestä jäi suuhu maistumaa pitkäksi aikaa, ku koronaa ei sillo vielä oltu keksitty. Se ois kakan maun vienny kyl hetkessä, ja tuonnu ehkä meijän haluamat palkintorahat ripijämmi kotitileille.

Otsikossa mainittu Belletti oli hyvä auto, jonka Isuzu aikoinaan valmisti, verrattuna muihin aikalaisiin rotiskoihin.

Siinäpä sitä oli askaretta tälle päivälle kerrakseen, ja vähä mäni ylitöiksikin. Huomenna jatkuu, jos ei kukaan päätösvaltasempi muuta vaadi enne sitä. "Öitä mo", niinko Uunon lähipiirissä toivotetaa ko hetekoimaa ruvetaa.

No just tuli hetki sitte jostaki uutine, että Turkki on äänestänny Suomen Otaniin. Onnittelut meille kaikille Suomalaisille! Nyt ei ennää olla iteksee. Ja nyt unta palloo ja ripijästi. Mänee muute kohta jo aamukahvin keittelyksi, ja sillo peli on pelattu huomisen suhteen ja esissä leppuutuspäivä.

4 kommenttia:

  1. Meikäläisen herätti outo olo jo 01:52..
    Olisiko se ollut lähes Nato kansalaisen vastuu joka rupesi painamaan?
    Enää tartte kun löytää terävä kynä niin Ertogaani raapasee nimen paperiin ja kohta jo Stoltenberg kutsuu meät Naton jäseneksi.
    Saapa sen nähä minkälainen jäsenmaksu se tässä urheiluseurassa on?
    Mutta kyllä nyt päriätään paremmin jos vaikka säärilepotkintapalloottelu itänaapurin kanssakin tulisi, kun vaihtomiehistöä voidas saada natonsuunnalta.
    Joo hupasaa oli Antalianmaratonin palkintojen jako.
    Kesken palkintojen jaon lähti sähköt pois, tulokset oli kahdellakin tietokoneella mutta kukaan ei ollut hoksinu niittä tallentaa, ja niin ne tulokset haihtui bittiavaruuteen...
    Meni viikkoja vai menikö siinä kuukausia kun tulokset saatiin poimittua kameralta joka kuvasi maaliin tulijat talteen..
    Heh.. näitä "palkintorahojen" kotiinsaanti ongelmia on ollut joskus Espanjassakin, tosin enempikin oman töpeksemisen takia, mutta aina on homma hoidettu kotia, vaikka vähän olisi palkintorahan kotia saanti enempi maksanutkin, kun saatava summa on ollut..
    Mutta palkintoraha on aina palkintorahaa, ja näinollen paljon arvokaampaa kun setelin numerot osoittaa..
    Kyllä jämpti on näin..

    VastaaPoista
  2. Joopa...kyllä siihe Ärrä Dogqnin harakan ja sen varpaijen vääntämine voi vielä viikon pari kestää, ja se on selvä, että hintalappu nuihin Otan-kinkereihin on varmasti ylihintanen. No toisaalta eikö tässä valtiona jo konkurssia hipoen männä jo muutenkin. Tiukassa on voittorahakympit joskus ollu, mutta kyl se niijen perintä on aina hintansa väärti ollu, vaikka ei kovin lannattavaa pisnestä oo ollu koskaan. Yhet kahvit vasta juotu ja kello jo kohta kuus. Pitää laittaa lissää vettä keittimeen ja tekasta kunnon "jämäkahvit". T.uuno

    VastaaPoista
  3. Palkintoraha on tosiaan aina palkintorahaa. Itselle on sattunut mm. 10€:n rahapalkinto oman sarjan 3. sijasta Santa Polan puolikkaalta. Kun ottivat verot pois, jäi n. 8,20€. Ei kuulosta paljolta, mutta silloin sillä olisi saanut esim. n. 37 tölkkiä ison kauppaketjun perusolutta. Sillä lailla se palkinto kuulostaa paljon enemmältä:)

    VastaaPoista
  4. Niinhän se on. Oluissa kun laskee kaiken niin saa todellisen hinnan kyllä kätevästi nälyviin. Hyvä konsti diskonttaukseen ja tavalliseenkin konttaukseen tuo olut. Onnea tämän päivän koettelemukseen. Naapurin espanjalaiset jo alottivat "pääsiäiskarkelot" hyvissä ajoin. Yhteen kesti joikhaaminen.

    VastaaPoista