sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Maratón de Murcia 2023

 

Ei männy kaikki tötteröihi tänä päivänä. Jarkosta ei muuta kuvaa saatu, ku mikä oli mainostolpassa. Tässä kökitää täysin väärässä paikassa ja ihan väärään aikaan.

Meille avautu tänää mahollisuus lähtee kattelemaa Murcian Maratoonia. Oliha siellä mahollisuus hilppasta myös puolikas ja kymppiki. Myö ei kumpikaa osallistuttu mihinkää kilvotteluihin. Semmonen on nyt tilanne monista syistä johtuen.

Matilda ja Hanne.

Aamulla ko viijen maissa mompittii kahvin keitintä ropeloimaa, tuumiskeltiin siinä, että mitenköhä myö pärjätää tänää tässä katsojan vaativassa tehtävässä? No jo tässä vaiheessa tekstii voin sanoo, että vastaus kysymykseen on: "Ei mitenkään".

Kaikki meijän aikomukset mäni "ketuille" ja kohti ihmisen takaosassa olevaa perälauvotusta. Ei onnistunnu yhtään mikään täysin olemattoman kisakattomiseen valmistautumisen johosta.

Lähettii ihan "kylmiltään" kyykistelemään kisa-alueelle Murcian keskustaan. Jorma, Hanne ja Matilda tuli "voimakaksikkoo" hakemaa ihan kotiportilta. Vielä puol kasin aikoihi kantautu parin kilsan päässä olevalta Diskoalueelta täys passon ja "valssaamisen" jytinä...kyl se nuorempi osasto täälläki jaksaa riehata helposti yhen yön yli.

Lisää heimolaisia.

Tultii ripijästi Murciaan tutuille parkkipaikoille, mutta se pullisteli jo kulkupelejä pullollaan, ja jokahikinen paikka oli varattu....onneks päästii vielä pois ahistavalta alueelta. Jore lemppas koko autollisen matkustajia pihalle, ja lähti ettimää autolle paikkaa. Myö loput lompsittii kisapaikalle ja Hanne valmistautu puolikkaan juoksuun.

Voimakaksikolla ei ollu hajuukaan eri tarttien lähtöajoista, ei reiteistä, eikä muustakaa kisan moitteettoman kattomisen vaatimista nyansseista (En tiije mikä kukka tai hyasintti tuo edelline sana on, mut aattelin sen siihe nyplätä tekstin taiteellisen vaikutelman lissäämiseksi).

Ehkä kympin lähtö?

Paineltii kuitenki kattelemaa oletettavasti kympin lähtöö. Se saatii kateltuu, ja lähettii vanhasta muistista kyykkäämää hyville Maratonin kuvauspaikoille. Varmuuveksi kysyttii pari kertaa espanjalaisilta mihi aikaa Maratoni lähtee. Jarkkoha viime vuonna voitti kisan, ja ois mukava ollu kannustella sitä kelpo tulokseen tänäki vuonna ja räpsiä kuviaki. 

Varmisteltii mukamas, että pakko on lähön jälkee juoksijoijen kääntyy oikijalle, ku lähtösuoran jälkeen eteen oli rakennettu aita ja reitti jatku vaan oikeelle.

Takaluvotuksulle mäni hyvä ajatus. Ei ruvennu juoksijoita näkymää, eikä kuulumaa....kysyin vielä kolmannen kerran kisatoinitsijalta mihin aikaan Maratoni lähtee....vastaus oli "a la diets", eli vasta kympiltä. Kysyin vielä että onko varmaa...sano että "Sii". Tässä vaiheessa selvisi seki, että oltii väärässä paikassa väärään aikaan....Maratonin lähtö oli tapahtunnu päinvastaseen suuntaan...voi pertsuikki ko meitä korvensi korvijen välistä.

Kilpailualuetta.

Niskat kyömyssä ja tappijomieliala päällä hiivittii kohti ihmispaljouvesta täyttä lähtöaluvetta...ei tullu kuvia eikä kannustuksia,  tuli vaan tipat linssilöihi.

Sitte ooteltii millo missäki ja millon ketäki, mut menestys oli ihan täys nolla. Jarkko kerran vilahti näkyvissä, mut kuvia ei saatu. Hannen kanssa ihan sama juttu. Maalisuoran päässä Uuno sai otettuu jonkun epäselvän sivuräpsäsyn, ja kolleeka ei vissii sitäkää?

Viimene niitti oli se, ku päätettii ottaa "ilmaset" kahvit yheltä alueen kahvikojulta...heh...tilattii siinä yks "cafe negro" ja toine "cafe con leetse". No kojun henkilökunta kuitenki kysy, että oottako työ juoksijoita. Ei siinäkää Uunon kantti kestänny valhtelemaa ruveta, ja sano, että ei olla. No se valehtelemattomuus makso 2€. 

Sitte siirryttii pystijenjakopaikalle. No tuloksija ei ollu saatavilla missään...mie vielä tein viimosen epätoivosen yrityksen Hannen numerolappu käsissä. Painelin ajanottokojuja kohti läpi Pressialuveen...pääsin aika pitkälle, ja puhumalla ohi yhestä parimetrisestä turvamiehestä jopa palkintojenjakopöyvän luokse, mutta siihe tyssäsi, ja tuloksena vaan se tieto, että tulokset löytyy Chplevante.com sivustolta...heh...hyvä yritys, tulos nolla!

Maalialueen taustat on mykistävät

Sitte jo anneettii periksi ja valmisteltii poislähtöö. Viime hetkillä vielä muutamat herjat Ecuadorin juoksijoijen kanssa ja sitte auton etiskelyyn.

Kahvit kuiteskii käytii hörsäsemässä ennen poislähtöö kahveteriassa.

Jarkko ilmeisesti joutu keskeyttämää kisan? Tuloksista ei ainkaan löyvetty. Hanne juoksi puolikkaan sarjassaan neljänneksi ja Väänänen teki taas nousujohteisen juoksun ollen kuuves omassa sarjassaan, ja kympillä oli suomalaisia mainijosti päränneitä "vino pino". Tulokset löytyy Chiplevanten sivuilta.

No muute oli aurinkoine ja lämmin päivä, mut takaluvotus kyl vuskasi koko aika ja joka hommassa, ja manailusta päätellen ilta jatkunee mörskällä samaan tahtiin. Uskaltaako läskin syöntiin tänää ruveta ensinkään? Pelkona on että saattaa palaa koko talo?


2 kommenttia:

  1. Ei huoltajan/valokuvaajan/katsojan osa ole todellakaan helppo. Hallimaratonilla/puolikkaalla pärjää paremmin kun ei ole eksymisvaaraa ja näkee juoksijat koko ajan. Tsemppiä sinne kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta puhut Quatro! Meijän pitää vastasuuvessa keskittyy vaan sisäkisojen seuraamiseen. Tergui sinne!

      Poista