tiistai 15. maaliskuuta 2022

Explosion

 

Kovasti ihmeellinen ilma on tuo afrikasta tuleva hiekkamyrsky, joka on eilisestä lähtien vaivannu ainaki näitä seutuja. Se saapi aurinkoisenki ilman ihan pimeeksi ja oranssiseksi.

Täytyy kyl sanoo, että tänää Uunolla oli "tuuria", oikeestaa pariaki, ku aattelee mitä ois voinnu huonolla säkällä käyvä.

Päivällä käväsin kävelylenkillä. Tuossa kilsan päässä on ukrainalaisia rakennusmiehiä töissä, ja miulla on muutaman kerran tapana ollu pysähtyy niitä jututtamaan ja kuulostella niijen olotiloja ja tietysti myös tukea muutenki niijen heimolaisten yrityksiä väärintekijöitä vastaan. Keskeneräsen rakennuksen katolle on viritetty Ukrainan lippu. Kovasti ne on kyl ajan hermolla noista asioista niinko pyrkii Uunoki olemaan.

Jalkalenkin ja kahvittelun jälkee mänin kämpille. Siellä pätkäsi wifi, ja kohta pätkäsi myös mobiilidata ja niitä setviessä mäni reilu tunti. Molemmat saatii pelittämää muutaman viestin ja muun sotkemisen jälkee. 

Siinä sitte jo pimeeseen aikaan ku aika vierähti, kärähti kyökin kattolamppu. No siitä en isommi viel hätkähtänny, ku aikaa oli vielä kiertää lamppu irti ja käyvä kiinanmiehen puotista ostamassa uus "lampara", vaikka kovasti harkihen kohta nuijen kauppojen Uunopoikottia. Päätöstä en vielä oo tehnny poikotoinnista.

No rupesin siihen "simppeliin", ja jo monasti tekemääni hommaan eli ruuvaamaan kyökin lasista kattolampun polttimoo irti. Enpä tietenkää hanskoja laittannu kätösiin, eikä lasitkaa silmien suojaksi sujahtannu. Ois kyl kannattannu. Siinä irrottaessa kävi helkatinmoine räjähys ja valokaari sokasi hetkeksi silmät sokijaksi. Pomppasin varmaan pari metrii ilmaan räjähyksen voimasta ja kattoon jäi jälki ilmeisesti miun kaljusta? Kämppä pimeni kokonaan. 

Hapuilin käsikopelolla pääkeskukseen ja laittelin kolme lauennutta automaattisulaketta oikeisiin asentoihin. Kämppä siintä valkeni oitis. Huomenna pitäs tulla sähkömies rassaamaan lampun kannan metalliosa lampun sisuksista irti. Se on siellä hyvässä jemmassa nyt.

Hyvä oli Uunolla tuuri, ku ei tullu käsille iskuu sähköstä, eikä silmiin lentänny lasia. Mitä tästä pitäs oppii? No se, että hanskat pitäs aina olla käsissä, ja okulaarit ottalla silmien suojana ku lamppuja käyvää vaihtelemaan!

Eli älkää tehkö niinko Uuno tekee, vaan tehkää niinko Uuno sanoo. Sama asia koskee erityisesti myös köyvenvetoa.

4 kommenttia:

 1. No etkö muistanu valokytkintä panna off asentoon.

  VastaaPoista
 2. No joo...oli sen plampun palamisen ja irtiruuvaamisen välissä senverta aikaa, että en enää tienny kummassa asennossa kytkin oli. Ja nuo kytkimet on kaikki kytketty vähän eri tavoilla, eikä kytkimen asennosta voi päätellä millon on jännite päällä tai pois...ja siihe päälle sitte vielä Uunon vajavaine aivotyöskentely ni poksahus oli valmis. No onneks ei käynny isompaa vahinkoo...heh

  VastaaPoista
 3. Terve uuno.täältä Kuopiosta telkkari,eli laukkasen Kimmo. Kuulepas olis sellaista asiaa, että sinä varmaan tiedät Nivalan Petrin yhteystiedot, siis sähköpostin. Mulla olis sille kysymyksiä, liittyen espanjan asunnoista vuokra/omistus. Eli jos tiedät niin ilmoittele ne minun postiin. kimmolaukkanen6@gmail.com. Ootko muuten nyt torressa.

  VastaaPoista
 4. Terve vaan....laitoin siulle äsken s-postia. T.uuno

  VastaaPoista