torstai 30. heinäkuuta 2015

Kiiltomato, Vaskitsa ja Perinnetyö

Kuva ei oikeen oikeutta tee tuolle hienolle Kiiltomatoelukalle.

Mukava oli tänäki iltana, ku korsulle puolipimmeessä ystävien mökiltä könysin, huomata, että Uuno ei oo vielä tuhonnu koko elinympäristöö muille elukoille elinkelvottomaksi. Kinttupolulla jo kaukaa näin kiiluvan "ledin", ja se ilahutti Uunon mieltä kovasti. Siellä polulla rötkötti Kiiltomato. Miulla on semmone hytinä, että tuota elläintä ei kaupunki-ihmine juuri nää ees koko elinikänsä aikana....eikä se ossaa ees kuvitella miten paljo valoo sen persuksista voipi lähtee....mie annoin matosen siinä kiiluu, ja väistin lepikon kautta mörskälle kulkuani.

Toine mukava elläin on Vaskitsa, mikä näille tantereille on pesiytynny jo muutama tuhat vuotta ennen Uunoo. Senkin oon jo tänä vuonna kohannu tuossa samalla polulla, ja saman väistöliikkeen tein sillonki...

Alkuviikko mäni perinteitä vaaliessa, eli kivijen kanniskelussa. Uunon isukkihan oli ammatiltansa Kivimies. Se ammattikunta on jo nykymaalimasta hävinny ja katujen päällysteet tehhää asvaltista eikä Nupuista, niinku ennen ja katujen reunat tehhää petonista, eikä kivestä niinko ennen...

Perinnetyön tulosta....

2 kommenttia:

  1. No taas pitää vanhempana oikoa Uunon harhaluuloja. Kyllä Uuno on rantautunut aiemmin rapakivisaaristoon kuin tuo Vaskitsa. Ei ne elä kuin korkeintaan 30 vuotiaiksi (fi.wikipedia.org/wiki/Vaskitsa) ja onhan kai Uuno jo sen ikäinen?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Matti-Jukka vinkistä. Hyvä ku näitä Höperö-Uunon tekstilöitä oijot, ettei ihmisille jää harhaluuloja näistä hyvinkin faktapitosista ja asijallisista kirjotuksista. Olisko se ollu 1978 ku mie tänne rapakivikköön rantauvuin eli enne tuota Vaski-eläintä.?

    VastaaPoista