maanantai 6. heinäkuuta 2015

Hota-pulveria

Mjörn-järven Alingsåsin kanavan mukavia maisemia, jossa vieteltiin täysihoitoviikon loppujuhlallisuuksia.

Elämä nakkasi kääkän Helsingin ja Köpiksen kautta Göteborgin liepeille, jossa koluttii kaikki lähiseuvut ja siitä Tukholman kautta kotia ja edelleen Kivijärvelle ja sieltä tänä aamuna persuksilleen hammaslääkärin penkille.

Mahtava oli reissu muuten lukuisine tapahtumineen, mutta tää tän aamunen pääteasemapenkki kaikista pehmusteista ja niskatuista huolimatta oli varsin tukala paikka kääkälle. Perse ei penkillä pitkästä vastaanottoajasta huolimatta kauvaa yhtäjaksosesti viihtynny, ku kääkän hijastuneet refleksit kuitenki toimi ja nostatti istumalihakset tellingistä yläilmoille aina välillä.

Miullahan oli tänään operaatijona tuon jo viikkoja sitten isosta paikasta vapautuneen kraaterin seinijen pois nypintä. Hommahan tehtiin ns. Separoimalla....heh....sehän meinasi suomeksi sitä, että syväkairalla jurnutettii erillee hammasraunion kolme juurta, jotka sitte leukaluut rutisten käänneltii sieltä leukaluusta irti.

Tän erittäin lupsakan operaatijon lopussa sitte pijettii kääkän nokasta kiinne ja pyyvettii puhaltamaa....mie puhalsin ja suhina alko kuulumaa vikapaikasta. Normaalistihan suhinaa kuuluu Uunon persuksista, mutta nytte se suhina kuulu suusta. No sehän tarkotti sitte sitä, että Uunon hammasjuuret oli likeellä nokkaontelova, ja nyt oli turpavärkistä suora yhteys nokkaonteloihin.....saatto vielä hammasraunion palasia jäähä leukaperiin, mutta lääkintähenkilöstö ei niitä uskaltannu ruveta sieltä pois ennää nyppimään.....minnuu jo vähän ittijä alko nyppimään ja siintä kiivaasti apteekkiin hakemaan antipijoottija särkyhermoon lääkettä....oisko ollu Hota-pulverija....

Nytte oottelen säryn kasvuu ja tulevaa yötä "mielenkiinnolla".


P.S. Henkisesti olin jo tähän valmistautunnu ja ei tarvii kummonen ennustaja olla, jos ennustaa, että homma ei vielä tässä tän asian kohalta ole. Torstaina sitte katellaa jollaki vilmikameralla tuota vasenta alavattaa, josko saatasi aikaksi toisen tyrän ritilöinti. Voihan se tietysti olla maksa tai munuainenki, mikä siellä vinkuu ja viheltää?

4 kommenttia:

  1. Hammaslääkärin tuolin kuosi ei taida olla sieltä kuluvimmasta päästä. Toivotaan Uunolle maltillisia kipuja ja nopeaa paranemista. Jonkin verran koskee kuitenkin...tietää Pate.

    Ps. ajeltiin Uunon saaren ohitte rymypoikien kanssa lauantaina päivällä sekä alkuillasta. Olisin soittanut, mutta kun ei ollut numeroa. Etpä tosin tainnut olla paikallakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se istuin yleensä sieltä parhaasta päästä ole, eikä se paras pää yleensä siinä istuimellakaan oo...tää yö taitaa nyt valahtaa ihan kokonaan valvomisen puolelle....mökillä oltiin johonki seittemään lauantai-iltaan. Sitte Säänjärvelle ja takasin puolen yön jälkeen...ja numero on sama ku ennenki. Koitahan kärvistellä.

      Poista
  2. Sehän on nyt hyvä. Jos päässä on mätää niin pääsee se valumaan ainaskin ulos ylimääräisistä reijistä.

    VastaaPoista
  3. Joo....heh....hyvä on nyt, ja hyvältä tuntuukin...mut vois olla parempikin...ja myös paljon huonompi. Vuosija lahonnu latvus saapi nyt kovasti kaivattua tuuletusta ja jatkeskelen valutusta.

    VastaaPoista