tiistai 23. joulukuuta 2014

"Tatska" ja "Se on normaali"

Vaiherikas oli tämäki päivä kaikkine tapahtumineen.


Aamupäivällä käin ottamassa itelleni tuohon vasemman lonkan seutuville viijen sentin kokosen tatuonnin, vaikka en oikeen noita "Tatska-immeisiä" ite ookkaan. Jälkikasvuhan on niillä omat nahkansa kyllä monesta kohtaa jo "paneloinnu", eikä siinä kääkän sanominenkaan oo paljo autellu. Nytte ite otin tatuoinnin ihan luonnonmenetelmällä.


Lähin nimittäin aamupäivällä kaiken jären vastasesti pyörällä liikenteeseen. Pakkanenhan oli jäävyttänny kaikki sohjot ja railot "pyöräilykuntoon" ja viimesen silauksen teki yöllä satanut pikkunen lumimäärä.


Kieli keskellä kämnentä ja peukalot suussa lähin kaikesta huolimaata varovasti etenemään Valkealan suunnille. Eipä tarvinnu ku vajaat 2 km edetä, ku tuossa "Kuolemankurvin" kohilla näkymätön puuttu Uunon pyöräilyyn, ja linttasi etupyörän poikkiteloin kulkusuuntaan nähen, ja kylelleenhän Uuno siinä komijasti kellahti.


Pirusti sattu vasempaan lonkkaan ja vielä pirummin vasempaan kyynyspäähän. Siintä kampesin itteni ja pyörän pystyasentoon, ja tunnustelin tuliko "luuvaurijoita". No ei tullu onneksi, ja jäsenet pelitti vielä suunnilleen normaalisti.


Jatkoin kuitenkin hijasta etenemistäni tavotteena olevalle kahvipaikalle. Kertaalleen piti vielä yhet "spakaatit" tehä liukkaan kelin ja railojen takia. Miullahan on pyörässä edelleen suvikumit alla, ku ei nastaversijoita oo raattinnu neljän viikon takija alle investoija.


Vajaan parinkympin tosi hijasvauhtisen retken jälkeen sitte ihhailin tovin lonkan seutuville ilmaantunutta ilmasta ja uutta tatuointijani ja kyynyspään komijaa ruhjettani....hyvin mänee, mut mänköön.....


Illan suussa intouvuin vielä aamupäivän tatskoista ja ruhjeista huolimatta lähtemään pikkuselle juoksulenkille. Nyt lähin ekaa kertaa tuonne Kymenlukon ylämäjen suuntaan ja siitä edelleen Veturin nurkille kääntymään. Leikittelin vähän vauhtija ja Veturin kohilta käännyin takasin. Eellä mäni koirantaluttaja kahen elikon kanssa. Toinen oli tien toisella puolella, ja pitkässä narussa.


Mie toppasin juoksun ja laitoin kävelyksi, ettei eläimet turhaan riehaannu. No se toinen pitkän narun päässä oleva isompikokonen ei kuitenkaan huppupäisestä, Uunonhajusesta kääkästä tainnu tykätä ja kovasti yritti Uunon sääriluuta päästä maistelemaan. Ohjastaja veti koiran liijan pitkän narun lyhkäsemmäksi, ja mie pääsin siitä ilman sääriluun menetystä ohi hipsimään.....kuulin kuitenkin ohjastajan rauhottavat sanat koiralle: "Se on normaali". Pirusti minnuu nauratti....ei tienny nyt ohjastaja kenestä oli kyse ja ilmeisen väärää tietoo jakeli koirilleen.....harva on Uunoo normaaliksi sanonnu....

6 kommenttia:

  1. Juu, eijole täällä nuita ongelmia pyöräillessä. Tuossa päivällä Mikon ja Peten kanssa pyörähettiin pikku ajelulla, kolmesattaa metriä näytti garmini korkeutta ja taishan se toista sattaa kilsaa näyttää pituuttakin.
    Vähän vilakka oli keli aamulla vastatuuleen puskea ja siellä ylimmälläkohalla oli lämpöö vain yheksän astetta. Mutta sitä jäätynyttä sohjoo ja railoja ei näkyny. Siinä mäjen päällä oli kuppila jossa hiukan terästetyt kaffeet heitimmä helttaan jotta uskalletaan lähtee syöksymään kohti merta.
    Mitäpä näitä "ajouria" tän enempää kehumaan, kohtahan niitä uutukaisella pääset testaamaan.
    Rauhallista Joulua ja maltilla sitten niitä tatskoja :)

    VastaaPoista
  2. Voin hyvin kuvitella teijän hienot maisemat, vaikka siellä ylhäällä voipi vähän vilposta ollakin...kohtahan myöki taas nokikkain kähistään....mukavata...Jouluja sinnekin kovasti ja mörskään myös!

    VastaaPoista
  3. Hyvää Joulua uunolle. Se tuntuu olevan jo tapa, ettei pyörällä pysy pystyssä, kuka kokeilee mersunkylkeä, kuka pakettiauton kylkeä ja nyt jo uunokin valittelee kipeää kylkeään:) T. Telkkari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh....perhana siulle kanssa. Se taitaa olla jo ikäkysymys tuo pystyssä pysyminen.....ja sillä vuodwn vanhalla Uutukaisella voipi kyllä sattuu mitä vasn. Senverta "hutera" peli se jo alkaa olla, mut hintansa jo tienannu moninkertasesti...

      Poista
  4. Hyvää Joulua täältä Turustakin
    Toivottavat kaimasi ja poikansa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää Joulua ja mukavaa Uutta Vuotta. Lämmitti kovasti kääkkää tuo siun edellinen puhelinsoitto. Antille juoksu- ja opiskeluintoo keväälle...

      Poista