tiistai 16. joulukuuta 2014

Istukkajahti

 
Aikasin aamulla yhen jälkeen tuli viesti, että olin voittannu Englannin lottoarvonnassa millin verran puntija, joka on noin 1.250.000 euroo. Se oli mulle jo toinen voitto vuoden sisällä. Paska juttu, ku en muilta joutokiireiltäni kerinny sitä ekaa voittooni lunastamaan. Eikä mulla ollu siihen lunastamiseen tarvittavaa dineromäärääkään holvissa säästössä. Nytte pitää yrittää toimija ripeemmin, ja hakee laina voiton lunastamiseen tarvittavan rahamäärän haalimiseksi, ja lähettää pankkitilin numerot ja salasanat vähän joutusammin.

Siihen aikaseen lottovoittoilmotukseen sitte se Uunon honkkeli tälle päivälle jäikin. Lunta tuli tupaan sen jälkeen joka mahollisesta ja mahottomastaki räppänästä...

Meijän olohuoneen lattijan keskijössä jököttää varmaan liki tonnin painava rättijenpesukone. Siinä on kaikki maholliset ja mahottomat ominaisuuvet...vispilöinnit, vatkaukset, väristykset ja rättijen linkoukset vissiin ihan narulle asti. Kukin ominaisuus ilmeisesti lisää sitä painoo yhellä satasella?

No sillehän on pitänny sitte tehä semmonen taso alle, joka ei ensimmäisestä vatkauksesta lyttyyn lysähä, ja lisää vaikeusastetta rakennelman esisuunnitteluun toi tosiasija, että mörskän vesisyöttöputket oli justiisa sijoteltu ko. rakennelman alle. Niitä ei passaa katkomaan käyvä....siinä loppuu vesijen länträys koko kommuunilta kertaheitolla jos semmonen tapahtumaan pääsee.

Sain tuon koko hökötyksen tehtyy "ilman" suurempija tuskailuita ja enää piti saaha se lattijaan kiinnitettyy kunnolla, kun se raskaan koneen linkous ja muu vatkaaminen saattaa tuota perustustaki rasitella joskus kovakätisestikin.


Miulla oli ihan hyvänlaine iskuporakone käytössä, ja sillä aloin naapureita ilahuttamaan ja jyystämään 8mm:n reikiä ekaks 4mm:n kiviporaterillä....no ne terät oli peltijä ja parin solmuun survoutuneen terän jälkeen vaihoin käyttöön 6 millisen terän. Sillä sainki tarvittavan syvyiset reijät kairattua ja rupesin terää vaihtamaan lopulliseen 8mm:n kokoon.

Siintä alko sitte "riemu" ja siihen tyssäsi koko urakka useaksi tunniksi. Terä oli jumiutunnu istukkaan silleen, että lukuisista yrityksistäni huolimatta käsipelillä en sitä koneesta irtautumaan saannu. Hakkasin istukkaa vasaralla, isommalla vasaralla....ei tulosta....yritin papukaijapihdeillä... Jakoavaimella....sama juttu. Lopuksi kokeilin hakata omaa päätänikin kiviseinään runsassanasella joikaamisella siivetettynä, mutta tulos oli sama. Terä ei istukasta hievahtannu.

Sitte neuvoteltii Rouva-Uunon kanssa tilanteesta, ja sovittii, että mie jään jäähyttelemää ylikuumentunutta latvustani mörskälle, ja Rouva lähtee istukkajahtiin kylille.

Ja sillee sitte tehtiinki...mie jäin mörskälle kahvii keittelemää ja kiroilemaa ja Rouva poran ynnä istukan ja terän kanssa porakauppaan....oli ne porakauppijaatki yritelly yhtäläisillä tuloksilla istukkaa auki mut lopuksi Rouva oli ostannu uuven istukan....

Tässä oli vaan kymmenesosa päivän "ilosista" tapahtumista...heh...loput yritän nyt visusti unohtaa....

Jos joku tarvii poraistukkaa jossa on 6mm:n kiviporaterä "pysyvästi" kiinnitettynä, täältä sais nyt semmosen HALVALLA!

4 kommenttia:

  1. Järeät on pesuaparaatit! Ei kai vaan Uuno ole saanut huonoja vaikutteita ja virittele suuren luokan rahanpesupesulaa Kouvolan kujille? No, joka tapauksessa jaksamista, tämmöstä turaamistahan tämä välillä on itse kullakin. Juoksuja ootellessa ...

    VastaaPoista
  2. Ei oo rahanpesuaparaatteja...heh...kääkän tinerot ei riitä kauppaostoksiinkaan saatii pesukoneeseen nakattavaksi. Joskus oon rahanpesuuki kokeillu, mutta ennestäänki pienikokoset setelit mänee entistä pienemmiksi....ei oo kannattavaa pisnestä. Kyllä tän muutaman viikon jaksaa, ku sitte taas pääsee luijen lämmitykseen...jaksamista sinnekin tän pimeyven keskelle.

    VastaaPoista
  3. oesit lämmittäny sitä istukkaa ni oes lähteny

    VastaaPoista
  4. Se ois ollu hyvä ajatus, mutta omat ottalohkot oli niin ylikuumenneet, että lohkojen sisältä ei juuri hyviä ajatuksia löytynny...heh....oli sisäosassa vaan huonoja ajatuksia ja niillä ei tulosta syntynny...tälläkään kerralla...no tänää on jo rättijä pesty monta koneellista uuvella ihmeaparaatilla.

    VastaaPoista