maanantai 29. toukokuuta 2023

Nahkalekurissa


Paljo on pataan tullu sitte viimesen kirjotuksen. No paljo on ollu lystimpiäki päiviä. Tänää sain sitte käytyä tuolla kertaalleen peruuntuneella "nahkalääkärillä". Eka miittinki ois ollu tuonne Hgin Flamingoon. No sehän peruuntu tuon miun kuumesekoilun takia. Eilen oli miittinki tuonne Mikkeliin, ja se ei peruuntunnu minkään syyn takia, vaan siellä kävästiin. Välietappina oli Ristiinan rautakauppa, josta tarttu kassiin laituritikkaijen pikakiinnityssetti.

Käytii sitte vielä ennen nahkalääkärikokousta useammassaki puotissa ostelemassa kaikenmoista tarve-esinettä ja muonaa. Sitte mänin sinne nahkalääkärin pakeille. Pakkiaikaa oli hankala saaha, ku lekuriajat on yleensäkin kortilla. Käytii tuo tammikuun loppupuolella alkannu nahkani "kesintä" läpi, ja lekuri totesi, että lisätoimenpiteille ei oo akuuttia tarvetta, ja jos "kesiminen" pahenee, tölvätään nahkaan vielä jälellä olevaa kortisoonivaksia.

Sitte mainitsin noista miun yläkropassa olevista "miljoonista" luomista. Niitähän tulee lisää erityisesti sadekelillä, niinku sieniä mettämaille. Nahkalääkäri kysy, että tiijenkö mitää tuosta nestemäisestä typpijäähdytyksestä. Sanoin, että kuullu oon, ja ruvetaa toimeen, ja voipi jäähytellä niin monta "pattia" miun puolesta ku aika antaa myöten.

Käytii hommiin, ja typpikanisteri ja siitä suuntautuva kylmä suihku heilu kiivassa tahissa ympäri Uunon luomien täyttämää yläruumista. Kaikki suuremmat näppylät jäähytettii pariin kertaan, paitsi tuo selkäpuolelta löytynny Basaliooma. Mie kysäsin nahkalääkäriltä mikä se Basaliooma oikeen on. No sehän vastasi, että se on selvemmällä suomenkielellä ilmastuna Tyvisolusyöpä. Sehän on ihon orvaskeden solujen tyveen ilmaantuva syöpälaji, joka ei yleensä etäpesäkkeitä lähettele muualle ruumiiseen.

Tuo selkäpuolen "Basilisko" vaati sitte enempi sitä jäähytystä. Alko sitte verta pukkaamaan jäähytysreikä, ja sitte se piti "laputtaa", jotta estettii Uunon käsiin kuivuminen. 

Mikkelistä takasin mökille ajellessa mietiskelin, että oisko nahkalääkärillä männy sekalle typpi ja joku palava kaasuputeli ko tuntu siltä, että koko yläruumis oli ku tulessa. Pari tuntii kesti tuo tulinen olo. No se oli oikeestaa hyvä juttu, ku ulkona oli niin kylmä keli. Alta 10 astetta.

2 kommenttia:

  1. miten se muuten juhanus meni kävikkö uimassa.

    VastaaPoista
  2. Jussit mäni mukavasti lapsosia kaitsemalla ja yhen mahaplätsin tekasin niijen mieliksi.😊

    VastaaPoista